Kié volt a legmenőbb formaruha?

Vágólapra másolva!
A mexikóiak voltak a legfeltűnőbbek, a csehek gumicsizmával okoztak meglepetést, a görögök BKV-ellenőrnek öltöztek - így elemezte az olimpiai megnyitón látott formaruhákat az év stylistja.
Vágólapra másolva!

Alapvetően háromféle irányzatot lehetett megkülönböztetni: az európai, az ázsiai és az afrikai vonalat - vélekedett a londoni olimpián megnyitóján felvonuló országok formaruháiról Igor Deseatnikov, a Joy stylistja.

Szerinte a leggyakoribb öltözet a ceruzaszoknya volt a nőknél, a színes zakó-fehér nadrág kombináció volt a férfiaknál, ezeket képletszerűeknek nevezte. A mexikóiak formaruhája volt szerinte a legfeltűnőbb a színekben és a kiegészítőkben. "Ha jól rémlik, még kristályok is voltak rajtuk" - elemezte az év stylistja.

Forrás: Europress/Getty Images
Forrás: Europress/Getty Images

Gumicsizmás csehek. Kattintson a képre és nézze meg a csapatok formaruháit!

Nagyon meglepte, hogy a cseh csapatnál a férfiakon és a nőkön is kék gumicsizma volt. "Lehet, hogy csak a londoni esőhöz akartak felkészülni" - tette hozzá. A görögök ruhája a BKV-ellenőrökre emlékeztették. "Lehet, hogy a válság miatt csak a kiküldetésre volt pénzük" - szólta le a formaruhát.

Szerinte a magyaroknak jót tett, hogy egyszínű, cipzáras felsőket viseltek. A hollandok zakóba tűzött tulipánjait nagyon kedves gesztusnak nevezte, az oroszokon pedig furcsállta a színes mintás felsőket, mert ők a visszafogottságukról ismertek. Nagyon trendinek és jó ötletnek tartotta, hogy a svédek országuk színeiben pompázó csíkos felsőket viseltek.

Ecuador batikolt formaruháját is trendinek nevezte, az amerikai ruha pedig a tengerészgyalogosokat jutatta eszébe a betétjük miatt. "Amúgy a legjobban színében kitartott és szabásban letisztult ruhák voltak" - tette hozzá.