Szokatlan lánggyújtás az olimpián

a londoni olimpia megnyitója, olimpiai láng
Vágólapra másolva!
Mr. Bean hülyéskedett, J. K. Rowling felolvasott, a lángot pedig hét tehetséges fiatal gyújtotta meg a londoni olimpia megnyitóján. A megnyitó nagyon látványos volt, amely végül Paul McCartney Hey Jude című számával ért véget.
Vágólapra másolva!

Közel négy órán át tartott, és egy szokatlan húzással ért véget a XXX. nyári olimpia megnyitója a londoni Olimpiai Stadionban. A rendkívül látványos műsor körülbelül másfél órán át tartott, ez után a sportolók vonultak be a stadionba, majd az olimpiai láng meggyújtásával zárult az este.

A show-ban bemutatták a brit történelmet, a brit szokásokat, az elmúlt évtizedek legnagyobb brit popslágerei is felcsendültek, és még azt is megmutatták a nézőknek, hogy milyen egy igazi brit buli. A Harry Potter szerzője, J. K. Rowling rövid felolvasást tartott, és Mr. Bean is feltűnt az egyik zongoránál, és misterbeanesen adta a hülyét, miközben a londoni szimfonikus zenekar Vangelist játszott.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
A megnyitóról készült galériáért kattintson a képre

A sportolók bevonulását a hagyományok szerint a görögök kezdték, a magyar csapat Biros Péter vezetésével éjfél körül érkezett a stadionba. A leginkább azt a három független sportolót tapsolták meg, akik a leglelkesebbeknek tűntek, és kisebb performanszokkal is készültek, persze az utolsóként bevonuló briteket még nagyobb ováció fogadta.

Azután a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Jacques Rogge mondott beszédet, majd II. Erzsébet brit királynő megnyitotta az olimpiát. Az olimpiai lángot hét fiatal, tehetséges brit sportoló gyújtotta meg egyszerre, ami szokatlan megoldásnak számít, ugyanis rendszerint valamilyen híresség szokta meggyújtani a lángot. A végén még Paul McCartney elénekelte a Hey Jude-ot. A percről perce közvetítésünket itt olvashatja.