Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnok úszó, Kis Gergő szombaton Dubajba utazik, hogy megkezdje kétéves szerződését. Edzője, Farkas András semmiről sem tudott, de azt mondta, most már érti, tanítványa miért szerepelt olyan gyengén az olimpián 1500 méteren.

Risztov miatt vitáznak a magyar úszószövetségek

"Ez egy olyan lehetőség, amivel úgy érzem, hogy élnem kell" - nyilatkozta Kis a Veszprémi Naplónak. "Tökéletes körülmények várnak, legalábbis az ígéretek szerint. Lakás, autó és fizetés, emellett Chris Tidey személyében angol edzőm lesz."

Kis elmondta, továbbra is ajkai színekben versenyez. Edzője, Farkas András nem akart vele beszélni erről, Kis szerint csak annyit mondott, egye meg, amit főzött.

A lap megszólaltatta Farkast is, aki úgy véli, ez tipikusan olyan eset, mint amikor a feleség megcsalja a párját, és már mindenki tud róla, csak a férj nem.

"Már mindenki arról beszélt, hogy Gergő hova megy, mikor megy, mennyi időre megy, amikor odajött hozzám, hogy üljünk le. Kétségtelen, hogy akkor már nem kértem ebből az egészből. Az újságból tudtam meg, hogy nem féléves pihenésről, olimpia utáni regenerálódásról van szó, hanem kétéves szerződésről. Nem szeretnék összeesküvés-elméleteket gyártani, de így már értem az 1500-as londoni teljesítményét is, amire eddig nem találtam magyarázatot" - mondta.