Remek magyar pólócsapatról írnak az amerikai lapok

Vágólapra másolva!
Az amerikai férfivízilabda-válogatott elsüllyedt a magyarok elleni küzdelemben - ezzel a címmel számolt be a The Washington Post vasárnap a pekingi olimpiai döntőről.
Vágólapra másolva!

"Magyarország lenyűgöző teljesítménnyel nyerte meg sorrendben harmadik aranyérmét; az amerikaiak 14-10-re vesztettek, de 1988 óta első ízben szereztek érmet" - vigasztalta olvasóit a napilap.

Tony Azevedo, az amerikai csapatkapitány is elismerte a meccs előtt, hogy a magyar együttesben játszanak a világ legjobb lövői. Az újság szerint a híres favoritok legyőzéséhez az amerikai csapatnak le kellett volna lassítania a magyarokat, szorosra vonva a védelmet, ez azonban nem sikerült, még kapuscserével sem.

A lap szerint nemcsak Magyarország, hanem az egész világ fantasztikusnak tartja Kemény Dénes csapatának teljesítményét. A döntőn ott volt az amerikai szurkolók lelkes, zászlókat lengető csoportja, amely azonban rendre elsüllyedt a magyar drukkerek zászlótengerében, a magyar bíztatások és rajongás közepette - írta az újság.

"A vízipóló Magyarországon olyan, mint nálunk az NBA (észak-amerikai kosárlabda-bajnokság) (...) ez az ő nemzeti sportjuk, ezt mindenki látja, ez nyilvánvaló, nagyszerűen játszanak" - mondta Merrill Moses, az amerikaiak kezdőkapusa. "Aranyat szerettünk volna, de boldog vagyok, hogy érem lóg a nyakamban."

"Hatalmas lövőerejük van" - mondta Terry Schröder szövetségi kapitány, aki a mérkőzés előtt még bizakodott, azt mondta, csapata fantasztikus formában van, nehéz megverni. A magyar győzelem után már arról beszélt: "Úgy tűnt ellenük, mintha rossz lett volna a védelmünk, holott kitűnően védekeztünk az egész torna alatt. Ez főhajtás az előtt, milyen remek a (magyar) csapat".

"Elvertek bennünket, jól elvertek bennünket" - állapította meg Schröder, aki tagja volt annak az amerikai válogatottnak, amelyik az 1984-es és 1988-as olimpián is a dobogó második helyére állhatott fel.

"Fájni fog ez nekünk ma este, meg biztosan holnap is és még pár napig (...) de hetek-hónapok múlva a játékosok rá fognak jönni, hogy milyen hatalmas eredményt értek el és büszkék lehetnek" - nyilatkozott a szövetségi kapitány.