Bronzérem a fájdalomdíj az egymást összeverő szerb pólósoknak

Vágólapra másolva!
A szerb férfivízilabda-válogatott szerezte meg a bronzérmet Montenegró csapatának legyőzésével a pekingi olimpián. A meccs előestéjén Aleksandar Sapics és Denis Sefik összeverekedett, előbbi lábát törte.
Vágólapra másolva!

A málagai Európa-bajnokságon még döntőt játszott a két délszáv együttes, akkor Montenegró győzött. Ez az eredmény ezúttal sem számított volna meglepetésnek, hiszen Szerbia az egész tornán mélyen a várakozások alatt szerepelt, ráadásul az Egyesült Államok elleni vesztes elődöntő után két alapemberük, Denis Sefik és Alekszandar Sapic csúnyán összeverekedett egymással, minek következtében egyikük sem játszhatott a bronzmérkőzésen.

Pénteken hivatalos forrásokból még csak annyit lehetett tudni, hogy Sapic egy lépcsőn leesve lábát törte az olimpiai faluban, ám szemtanúk beszámolóiból gyorsan kiderült, hogy a botlás nem volt véletlen: Denis Sefikkel, a szerb válogatott kapusával folytatott dulakodás előzte meg. Az eredmény: Sapicnak sürgősen vissza kellett repülnie Belgrádba, ahol vasárnap megműtötték a lábát, Sefik pedig a lelátóról volt kénytelen végignézni a bronzéremért Montenegró válogatottjával vívott, s 6:4-es szerb győzelemmel zárult meccset.

A szerb vízilabda-szövetség nagyon szűkszavú: annyit közölt csupán, hogy Sapic és Sefik megsérült. Megígérte azonban, hogy a csapat hazatérte, s alapos belső vizsgálat után részletesebb magyarázattal is szolgál.

A belgrádi sajtóban egyelőre két történet kering: az egyik szerint a vártnál gyengébb szereplés után Sapic pénteken csapattársai előtt indulatosan feltette a kérdést, hogy van-e nála jobb, erősebb, mire Sefik ököllel mutatta meg, hogy van. A másik változat szerint Sapic azzal vádolta a kapust, hogy a pekingi olimpiát megelőző Európa-bajnokság döntőjében szándékosan volt rossz, "eladta" a győzelmet Montenegrónak, s ezután csattant az amott lábtörést, emitt kézsérülést eredményező ütés.

a harmadik helyért:
Szerbia - Montenegró 6-4 (2-0, 2-1, 2-1, 0-2)

az ötödik helyért:
Spanyolország - Horvátország 11-9 (0-2, 5-3, 3-1, 3-3)

a hetedik helyért:
Görögország - Ausztrália 9-8 (3-2, 2-2, 1-3, 3-1)

a kilencedik helyért:
Olaszország - Németország 10-8 (4-3, 1-1, 1-1, 4-3)