Montenegró lesz Keményék ellenfele

Vágólapra másolva!
Horvátország legyőzésével Montenegró jutott elődöntőbe az olimpiai vízilabda-tornán. Petar Porobics csapata Kemény Dénes együttesével találkozik.
Vágólapra másolva!

Porobics csapata a találkozó elején elhúzott 3-0-ra, s onnantól kezdve sokáig tartotta az előnyt, ám az utolsó negyedben felzárkóztak a horvátok. 6-5-ös montenegrói vezetésnél kapufát lőttek a kockások, a túloldalon viszont ziccert értékesített a fiatal állam alakulata, így a horvátok maradék gólja már csak szépségtapasz volt.

Az elődöntőben tehát az olimpiai címvédő magyarok a friss Európa-bajnok montenegróiakkal csapnak majd össze.

Felemás érzésekkel nyilatkozott a magyar szövetségi kapitány leendő ellenfeléről: "Ötven-ötven százalék volt az esély, mi most megkaptuk az egyik ötvenet. Amikor az első csoportmeccsünkön 10-10-et játszottunk velük, nem voltunk elkenődve a döntetlen miatt, most biztosan nem lesz iksz. Eddig a saját hibáinkon dolgoztunk, de az esti edzésen már természetesen a montenegróiakról lesz szó, egyébként úgy látom, az olimpia kezdete óta az ő játékuk is sokat változott."

Kemény Dénes némi keserűséggel tette hozzá, hogy együtteséből hárman nem szállhatnak vízbe a szerdai tréningen: "Szécsi Zoltán, Kis Gábor és Madaras Norbert is kidőlt egy időre, sajnos szinte az egész csapaton végigmegy ez a betegség. Akit eddig elkapott, azon 24-36 óra alatt ment át, így ők hárman remélhetőleg holnap már tudnak edzeni."

Petar Porobic montenegrói kapitány az ötkarikás sajtószolgálatnak elemezte a horvátok elleni mérkőzést:
"Sok hősünk van. A kétgólos Vladimir Gojkovic két órával a meccs előtt olyan beteg volt, hogy mozdítani sem tudta a fejét, de ragaszkodott hozzá, hogy beállítsam. A magyarokkal egyelőre nem foglalkozunk, a mai nap az ünneplésé."

A magyar-montenegrói elődöntő helyi idő szerint pénteken 18:20 órakor kezdődik.

Férfi vízilabda, negyeddöntő:
Montenegró - Horvátország 7-6 (3-1, 2-3, 1-0, 1-2)
Szerbia - Spanyolország 9-5 (0-1, 5-1, 2-1, 2-2)

a 7-12. helyért:
Olaszország - Kanada 13-11 (4-1, 2-3, 3-3, 4-4)
Görögország - Kína 13-8 (3-1, 4-4, 2-0, 4-3)