Az itthon maradt Szivóst méltatja egy kínai lap

Vágólapra másolva!
Az angol nyelvű  China Daily keddi olimpiai száma szerint "Magyarország a vízilabda szellemi központja". A lap magyar pólót méltató cikke az olimpiáról lemaradó Szivós Mártonra épül.
Vágólapra másolva!

Szivós Mártonról és a horvát kapusról, Franko Vicanról készült fényképpel indul a kínai napilap vizes sportokat bemutató számában a vízilabdának szentelt oldal: az oldal felét betöltő fényképen a magyar játékos a horvát kapusnak készül gólt lőni, a sportágat bemutató írásnak pedig a "Magyarország a mesterhármasra hajt" címet adták.

A cikkben Magyarországot a vízilabda szellemi központjának nevezik, valamint kiemelik, hogy a magyar válogatott 24 olimpia alatt 14 alkalommal szerzett érmet, a pekingi játékokon pedig a 2000-es és 2004-es siker után megszakítás nélkül a harmadik aranyra hajt.

Az ellenfelek közül a szerbeket említik meg, mint akik a leginkább veszélyeztethetik a magyar csapat győzelmét. A kínai újságírókat is megihlette a család és a hagyományok tisztelete, a cikkben három bekezdés is Szivós Mártonról szól. Az újság szerint a 26 éves vízilabdásra nehezedik majd Pekingben a legnagyobb nyomás, ugyanis az édesapja és a nagyapja összesen hét olimpiai érmet nyert 1948 és 1980 között. A jelek szerint az a hír még nem jutott el Pekingbe, hogy a végső keretszűkítésnél Szivós Márton kimaradt Kemény Dénes csapatából, ennél fogva a családi medálgyűjtemény a kínai fővárosban bizonyosan nem fog gyarapodni.

A pólósokról szóló rész végül a kínai nőivízilabdásokkal fejeződik be, a csapat edzőjének három hónappal ezelőtti nyilatkozatát idézik, amely szerint az olimpiai aranyérem "többé nem lehetetlen".