Sikeres pólós próba Nagyváradon

Vágólapra másolva!
Az ötkarikás felkészülés jegyében vívott barátságos mérkőzést az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfivízilabda-válogatott Nagyváradon, és nyert egy góllal a románok legjobbjai ellen.
Vágólapra másolva!

Eredmény:
Románia - Magyarország 10-11 (3-4, 3-4, 1-1, 3-2)
a magyar góldobók:
Kiss G. 3, Varga Dániel, Benedek, Kásás 2-2, Hosnyánszky, Madaras 1-1

Az előzőleg elvégzett közös edzések tapasztalatai alapján is harcos román csapatot várt Kemény Dénes szövetségi kapitány, aki kijelentette, hogy a kemény alapozó munka után még nincsen jó formában legénysége, ezzel együtt győzelemre számít.

Több, mindkét kapu előtt rontott kísérletet követően a vezetést emberelőnyből a hazaiak szerezték meg, Kiss Gergely két bal felső sarkos bombájával azonban fordított a magyar együttes. Utána már a románok futottak, avagy inkább úsztak az eredmény után, ki is egyenlítettek kétszer is, ám az első negyed 4-3-as vendégelőnnyel zárult.

A folytatásban Varga Dániel megúszás végén lőtt találatával lett először kétgólos a különbség (3-5), amely a nagyszünetig (4-6, 5-7, 6-8) megmaradt.

A gólgazdagságot a harmadik játékrész kölcsönös eredménytelensége követte, ekkor csak egyszer-egyszer vették be a kaput a felek.

A befejező nyolc percben viszont ismét gyakorta rezdültek a hálók, ám mivel az egyensúlyt tartották a csapatok, a helyzet érdemben nem változott. Egészen a hajráig, amikor is a románok 8-9 és 9-10 után - a harmadszor is bombagólt lövő Kiss G. villanását követően (9-11) - újfent felzárkóztak egyetlen gólra, de az egyenlítésre már nem futotta az erejükből.

Így végül is minimális különbségű magyar győzelem született, érdemi jeleként annak, hogy egyelőre valóban odébb van még a csúcsforma.

A két válogatott péntek este (18 ó) ismét vízbe száll egymás ellen, ezúttal azonban már nem az erdélyi városban, hanem Szolnokon.