Vágólapra másolva!
Schmitt Pál számára érthetetlen és megmagyarázhatatlan a magyar vívók pekingi olimpiai fiaskója - olvasható a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének internetes naplójában.
Vágólapra másolva!

A sportvezető Molnár Zoltán csapatvezetővel és a sportágvezetőkkel együtt arra bíztatja a magyar versenyzőket, hogy az eddigiektől függetlenül igyekezzenek tudásuk, teljesítményük maximumát nyújtani, törekedjenek legjobb eredményük elérésére, s ha akadnak náluk jobbak, mint ahogyan az amerikai Phelps jobb volt Cseh Lászlónál, akkor is becsülettel tegyenek eleget olimpiai esküjüknek.

Schmitt Pál azt írja, számára továbbra is érthetetlen és megmagyarázhatatlan a vívók fiaskója, amit vasárnap a világbajnok kardcsapat korai búcsúja tett teljessé. A sportvezető szerint a kudarc okainak vizsgálata, akárcsak az esetleges következtetések levonása, a szövetség szakvezetésének feladata és felelőssége.

"Bízom abban, hogy a sportági szakszövetségek értékelő jelentései a közvélemény számára is megfelelő választ adnak majd a jelenlegi elhamarkodott nyilatkozatok, bírálatok után" - írja Schmitt Pál.

A MOB elnöke naplójában dicséri a kalapácsvető Pars Krisztiánt, aki Athénhoz képest egy helyet előrelépve negyedik lett, s a szombathelyi atléta helyezését a sportvezető a fordulat első, biztató jelének tekinti.