Vágólapra másolva!
Mincza-Nébald Ildikó 15-13-ra legyőzte a kanadai Sherraine Schalmot és bejutott a legjobb nyolc közé a női párbajtőrözők között.
Vágólapra másolva!

Mincza-Nébald Ildikó nehezen lendült bele a vívásba, a női párbajtőrözők első fordulójában majdnem kifogott rajta az előzetesen könnyen verhetőnek titulált hongkongi ellenfél. A nyolc közé jutásért rendezett asszóban sokkal aktívabban kezdett Mincza-Nébald, a kanadai Sherraine Schalm mégis gyorsan 3-1-es előnybe került.

Az észak-amerikai az összecsapások után rendre hatalmas ordítást eresztett ki magából, Mincza-Nébald azonban nem hagyta magát kizökkenteni és 4-4-re módosította az állást. Az első harmad vége a kanadainak sikerült jobban, két tussal 6-4-es előnyre tett szert.

Egy gyors találattal kezdte az ordibálós Schalm a második felvonást, 7-4 után azonban Mincza-Nébald pillanatai következtek, a magyar vívó felzárkózott 7-6-ra. Egy rosszul kidolgozott támadást követően a kanadai ismét két tussal vezetett, ám Mincza-Nébald egyenlített. Egy ütközést követően a magyar technikai tust szeretett volna kierőszakolni Schalm ütközése miatt, csakhogy a videózsűri szerint nem történt szabálytalanság.

Schalm talált, majd együttes következett, 10-9-et követően Mincza-Nébald ismét egyenlített. A vezetést nem sikerült átvenni, újra Schalm került előnybe, mire Mincza-Nébald egylámpás tussal válaszolt. Együttest követően 12-12 volt az állás, 19 másodperccel a második harmad befejezése előtt pedig Mincza-Nébald talált és került végre előnybe.

13-12-es magyar vezetésről kezdődhetett az utolsó szakasz, Mincza-Nébald jött előre és talált. A kanadai nem hagyta magát, felzárkózott 14-13-ra, ám hosszú "türelemjátékot" követően Mincza-Nébald bevitte a döntő tust és bejutott a negyeddöntőbe.