Tiltakoztak a szerbek, de Phelpsé maradt az arany

Vágólapra másolva!
Tiltakozott a szerb küldöttség a férfi százméteres pillangóúszás végeredménye ellen, ahol Michael Phelps csupán egy századdal verte Milorad Cavic-ot. A sportági világszövetség, a FINA elutasította a keresletet.
Vágólapra másolva!

"Hivatalos tiltakozást nyújtottunk be. Mégiscsak az első helyről van szó, ez nagyon fontos számunkra" - fogalmazott a szerb küldöttség helyettes vezetője, Branislav Jevtic.

A FINA azonban rövid úton pontot tett az ügy végére, megerősítve Phelps győzelmét.

A kaliforniai Anaheimben született, amerikai állampolgársággal is rendelkező Cavic személyesen nem támogatta a szerb beadványt, bár Phelps első helyének jogosságát ő is megkérdőjelezte: "Jobban szerettem volna, ha nem tiltakozunk, én ilyesfajta harcba nem akartam belemenni, bár mindannyian tudjuk, hogy az időmérési technika tökéletlen, előfordulhat, hogy rosszul működik" - nyilatkozta.

"A verseny előtt Cavic edzője megjegyezte, jót tenne nekem, ha elbuknám ezt a döntőt. Ettől viszont nagyon feltüzelt. Amikor kijöttem a medencéből, szóltam neki: ez nem jött be. Bár be kell vallanom, amikor célba csaptam, azt hittem, csak második vagyok. Ez volt az utolsó egyéni számom, mindent ki akartam adni magamból" - mondta Phelps.

A szám megnyerésével a kínai fővárosban hetedik ötkarikás elsőségét gyűjtötte be Michael Phelps.