Manaudounak elment a kedve az úszástól

Vágólapra másolva!
Teljesen magába roskadt Laure Manaudou, a francia úszósport sztárja, miután a pekingi olimpián első két számában súlyos kudarcot vallott.
Vágólapra másolva!

"Nem tudom, érdemes-e folytatnom. Úszni sincsen kedvem" - nyilatkozta könnyek között Manaudou a France 2 tv-csatornának, miután hetedikként végzett a 100 méteres hátúszásban. Hétfőn pedig csak 8. lett a 400 méteres gyorsúszószámban, amelynek pedig címvédője volt. Ráadásul mindkét döntőbe éppen hogy csak sikerült bekerülnie.

"Igaz, hogy a családom továbbra is hisz bennem. Ez az egyetlen dolog, ami bátorít. Nagyon nehéz úgy versenyezni, hogy hetedik-nyolcadik helyekre érkezik be az ember. Még meglátom" - mondta a francia úszónő.

Manaudounak még egy egyéni versenye van hátra, a 200 méteres hátúszás, amelyet nemrégiben fedezett fel magának és ahol győzött az idén márciusban az eindhoveni Európa-bajnokságon. Edzője, Lionel Horter úgy vélekedett, hogy Laure folytatja a versenyzést. "Nem tudok semmi olyasmiről, ami az ellenkezőjére utalna. Végigcsinálja, és aztán meglátjuk. Nehéz helyzetben van, de várjunk még, hátravan egy verseny. Csalódott, ám részt vett az előző verseny elemzésében" - mondta Manaudou mestere.

A bajnoknő válsága egy zaklatott év után következett be, amelyet személyes problémák és egymást követő edzőváltások tarkítottak. "Ez az olimpia éve. Tavaly egy kicsit össze-vissza éltem, lehet, hogy ezért most fizetnem kell" - mondta vasárnap, amikor még az sem volt biztos, hogy bekerül-e a 400 m gyors döntőjébe.