Vágólapra másolva!
Turi György, a pillanatnyilag legelismertebb magyar úszó, Cseh László edzője szerint tanítványa különös pechje, hogy olyan korban versenyez, amikor a gyakorlatilag verhetetlen amerikai fenomén, Michael Phelps is. A tréner véleménye szerint aki Phelps mögött esetleg olimpiai ezüstérmes lesz, nem kell, hogy szomorú legyen. Kiss László szövetségi kapitány úgy véli, Cseh lehet az első magyar érmes.
Vágólapra másolva!

Cseh László lehet az első magyar érmes Pekingben, aki aranyat is nyerhet, reálisan azonban a harmadik hely várható el tőle 400 méter vegyesen - mondta Kiss László szövetségi kapitány az MTV Napkelte című reggeli műsorában, a kínai fővárosból bejelentkezve, ahol már berendezkedett a magyar úszócsapat és jó hangulatban várja a sportág szombati rajtját.

A szakvezető úgy fogalmazott, szíve szerint olimpiai bajnoki címet is remél, az esze azonban azt mondatja vele, hogy magyar úszó - Cseh László mellett elsősorban a 200-as pillangós Kovács Emese és a 200 mellen esélyes Gyurta Dániel - a pekingi dobogó alsóbb fokára állhat majd fel.

A nyitónapon Csehen kívül Kis Gergő mutatkozik még be a hosszabbik vegyesúszó távon, s ugyanebben a számban rajtol a szombati előfutamokban Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna is.

Kiss László beszámolt róla, hogy az olimpiai uszodában edzhetnek, s ki is használják a lehetőséget a versenyszínhely "belakására", alapos megismerésére, miután délelőtt és délután egyformán módjuk nyílik itt gyakorolni.