Csehék megérkeztek, az oroszok tiltakoznak

Vágólapra másolva!
Megérkezett Pekingbe a tornászokkal kiegészült úszóválogatott, amelynek legfőbb éremvárományosa, Cseh László már túl is van első edzésén.
Vágólapra másolva!

A 200 és 400 méteres vegyesúszásban, továbbá a 200 méteres pillangón induló Cseh arról számolt be a T-Mobile olimpiai hírszolgálatának, hogy az utazás nem volt vészesen hosszú, sikerült aludnia Budapest és Peking között. A világ- és Európa-bajnok versenyző elmondása szerint már a repülőtéren tapasztalnia kellett, hogy a levegő rendkívül meleg és párás.

A megérkezés és az akkreditáció átvétele utáni edzést Cseh László inkább "fürdésnek" minősítette. A nagyobb terhelésű tréningek csak az átállás után következnek, amelyhez bőségesen elegendő az idő az első rajtig. "Most az a következő nagy feladat, hogy kibírjuk ébren estig, és ha ez sikerül, akkor gyorsabban fog menni az akklimatizáció" - mondta Cseh.

Molnár Zoltán csapatvezető szerint hihetetlenül gyorsan változik az időjárás Pekingben, ugyanis szerda reggel még tiszta kék volt az ég, majd délután "megérkezett" a szmog, és a levegő ködössé, nehezen átláthatóvá vált. "Nem vagyok meteorológus vagy környezetvédő szakember, de nem hiszem, hogy ezt a szmogot kizárólag a légszennyezettség, az autók kipufogógáza okozza" - nyilatkozta Molnár Zoltán a MOB honlapján.

A reggeli, szokásos csapatvezetői értekezleten elhangzott az első igazán komoly tiltakozás. Az orosz küldöttség vezetői azért emeltek panaszt, mert nem foglalhatták el a Sunji evezős és kajak-kenu pályán lefoglalt és hónapokkal ezelőtt kifizetett szálláshelyüket. Lehetséges, hogy a szervezők másodszor is kiadták a szobákat. Az oroszok főként azt nehezményezik, hogy nem tudják hol elszállásolni az evezősöket és kajak-kenusokat, ugyanis nekik nem igényeltek férőhelyet az olimpiai faluban.