Vágólapra másolva!
A pekingi olimpián induló két tornászunk közül Gál Róbertnek gyorsan, Böczögő Dorinának lassabban sikerült az átállás. A két versenyző július 30-án utazott ki az ötkarikás játékokra. Mindketten elégedettek az edzéskörülményekkel, a melegítőcsarnokot is viszonylag gyorsan elérik a buszjáratokkal, s naponta kétszer tréningeznek.
Vágólapra másolva!

A vb-bronzérmes Gál Róbert szerint minden kifejezetten kényelmes, és csak az edzésekre kell koncentrálnia. Már több ellenfelét is látta, így a japánokat és a franciákat is, a házigazda kínaiakkal azonban eddig nem találkozott. Böczögő Dorina viszont már edzett együtt a kínaiakkal is.

A békéscsabai tornásznő élete első olimpiáján szintén jól érzi magát, mindössze az étkezéssel akad "kisebb" problémája. Eddig ugyanis nem igazán talált magának megfelelő harapnivalót, ezért főleg pizzán és vajas kenyéren él.

Az időjárás a hét végéig kielégítő volt Pekingben, ám az elmúlt két napban a nagyon párás és meleg levegő, valamint a szmog is kellemetlenül érintette a sportolókat. Gál Róbert edzője, Vereczkei István tájékoztatása szerint a versenyzők életét igencsak megnehezíti a lehetséges doppingvizsgálat miatti "időlebontásos tartózkodás" is.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy kétóránkénti bontásban kell leadni, ki, mikor és hol van, így ha például azt jelölték meg, hogy az adott időintervallumban valaki a szobájában tartózkodik, akkor az illető még a falu ajándékboltjába sem mehet ki!

Gál pódiumedzésére szerdán kerül sor, augusztus 9-én pedig talajon és ugrásban versenyez, míg Böczögő pódiumedzése csütörtökön lesz, 10-én pedig mind a négy szeren rajthoz áll Pekingben.

"Napról napra jobb formában érzem magam, és az is nagyon bíztató, hogy az edzéseken minimális rontásokkal dolgozom. Láttam a riválisokat, s bizony mindenki nagyon jó formában van. Eddig csak a faluban jártam és az edzésekre koncentráltam. Jómagam a magyarok számára kijelölt két toronyház egyikének első emeletén lakom. Még el sem kezdődtek a játékok, mégis úgy érzem, a kínaiak szervezésben már felülmúlták Athént. Mindenki kedves és segítőkész" - fogalmazott Gál Róbert.

"Egyelőre egyáltalán nem izgulok, most már kezdek kijönni a fáradtságból is, és lassan megszokom az időeltolódást. Az edzéseken eddig talán a gerenda ment a legjobban, de a többi szeren is egyre pontosabb vagyok. Lenyűgöz az a körítés, amely mindent körülvesz, csodálatos az a sok pompás virág" - tette hozzá Böczögő Dorina.