Súlyosan megsérült az egyetlen magyar súlyemelő

Vágólapra másolva!
Súlyos sérülést szenvedett Baranyai János súlyemelő, a sportág egyetlen magyar szereplője a pekingi olimpián.
Vágólapra másolva!

A 77 kg-os kategóriában érdekelt versenyzőnek a jobb könyöke kicsavarodott harmadik szakításkísérletekor, a 148 kg felemelése közben. Baranyait, akinek ráadásul a visszazuhanó súlyzó a hátára esett, hordágyon vitték le a pódiumról.

Forrás: MTI

A magyar emelő a 140 és a 145 kg-ot sikeresen teljesítette a kategória B csoportjában, ezt követően történt a szokatlanul súlyos baleset.

"Kórházba került, s már túlvan a röntgenvizsgálaton János, akinek a könyöke kificamodott, s most altatják, hogy a helyére tegyék. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy törés nincs, és valószínűleg szakadás sincsen, amellett további sérülés nélkül megúszta, hogy ráesett a súlyzó" - mondta el a helyszínről Halász István, a Magyar Súlyemelő Szövetség főtitkára.


A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) ügyeletes orvosa, Marta Victoria Barroga az Új Kína hírügynökségnek elmondta: szerencsére nem olyan súlyos a sérülés, mint amilyennek először látszott. "Baranyainak legalább egy hét teljes pihenőre van szüksége, és négy hét múlva már rendben lesz" - tette hozzá.