Sidi elpuskázta a döntőbe jutást

Vágólapra másolva!
Sidi Péter nem jutott döntőbe a férfi kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számában, a pekingi olimpia utolsó sportlövő versenyében, melyet a 25. helyen zárt.
Vágólapra másolva!

Sidi Péter 1163 körös teljesítménnyel a 25. lett a kisöbű sportpuskások 50 m-es összetett számának 49 fős alapversenyében, így - csakúgy, mint pénteken, fekvőben - lemaradt a nyolcas döntőről, amelyhez legalább 1170-et kellett volna lőnie.

A szakemberek szerint éppen a 3x40 lövéses szám a Komáromi VSE 29 éves versenyzőjének erőssége, de ezúttal nem bizonyította ezt, egyik testhelyzetben sem nyújtott kimagaslót.

Az első pozícióban, fekvőben 394 kört ért el úgy, hogy a második sorozata hibátlanra sikerült, előtte azonban lőtt két 9-est is, majd a folytatásban egy 97-es és egy 99-es széria következett, s ez összesítésben csupán a 34. helyhez volt elegendő.

A pálya átrendezéséhez és az átöltözéshez szükséges 15 perc szünetet követően álló testhelyzetből folytatták a küzdelmet a résztvevők. A magyar sportlövő egyenletes produkcióval (96, 96, 97, 96) rukkolt elő - bár az első tíz lövését egy csúnya 8-assal zárta -, és mivel a riválisok is hibáztak, feljött a 14. helyre, s ami igazán bizakodásra adott okot az az volt, hogy már csak két körre volt a finálétól.

Térdelve aztán gyengén teljesített: egy 98-cal kezdett, majd egy hat 9-essel tarkított 94 és egy 97 következett, végül pedig egy 95, így 1163-mal zárt, ami nagyon kevés volt a továbbjutáshoz.

Az alapversenyt a szlovén Rajmond Debevec nyerte 1176 körrel.

"Minden testhelyzetben többre számítottam magamtól, ha mindhárom alkalommal néhány körrel többet lövök, bejuthattam volna a döntőbe. Nem tudtam elkapni a ritmust, amikor végre elkezdtek jönni a tízesek, mindig becsúszott egy-egy kilences is, s ez megtörte a lendületemet. De ahogy látom, nem csak én jártam így, hiszen a világbajnok orosz Artyem Hadzsibekov és az Eb-győztes szlovák Jozef Gönci is kiesett" - mondta a verseny után Sidi.

"Péternek rengeteg kis hibája volt, sok 9.9-est lőtt, és sajnos egyik testhelyzetben sem tudta hozni azt, amit szerettünk volna, illetve amire képes. Sajnos messze voltunk a finálétól" - értékelt Kissné Oroszi Edit szövetségi kapitány.

Sidi korábban légpuskában hatodik, a kisöbű sportpuska fekvő számában pedig 39. lett Pekingben.