Orosz és grúz lövész ölelkezett

Vágólapra másolva!
Összeölelkezett az ezüstérmes orosz és a bronzérmes grúz sportlövő a női légpisztolyosok versenye után a pekingi olimpián. Az első helyet a kínai Kuo Ven-csün szerezte meg.
Vágólapra másolva!

A hazai sportoló az alapverseny után még csak a második volt, ám a döntőben rendkívül magabiztosan versenyzett, így maga mögé utasította az orosz Natalja Pagyerinát.

Nino Szalukvadze összeölelkezett orosz vetélytársával, akivel még abból az időből ismerik egymást, amikor mindketten a Szovjetunió színeiben versenyeztek.

"Ha a világ levonná a tanulságot abból, amit én tettem, soha többé nem lennének háborúk. Sok barátom van szerte a világon, és mindig megöleljük egymást. Soha nem lenne szabad gyűlölködni sportolók és népek között" - mondta a grúz sportlövő, aki azután indult a versenyen, miután az ország elnöke, Mihail Szaakasvili felszólította a 35 fős küldöttséget: maradjanak Pekingben és továbbra is vegyenek részt a játékokon.

"Valóban barátok vagyunk, régóta együtt lövünk és nem keverjük bele a politikát. A sport nem politika" - felelte Natalja Pagyerina.

női légpisztoly 10 m, olimpiai bajnok:
Kuo Ven-csün (Guo Wenjun, Kína) 492,3 kör (390)
2. Natalja Pagyerina (Oroszország) 489,1 (391)
3. Nino Szalukvadze (Grúzia) 487,4 (386)
...29. Csonka Zsófia 378