Pálinger volt Görbicz lelki támasza a sorsdöntő hetesnél

Vágólapra másolva!
Nem mondhatni, hogy habkönnyű mérkőzésen őrizte meg veretlenségét a nőikézilabda-válogatott, a 40. percben még öt góllal vezettek a németek, hogy aztán nagy hajrát kivágva előbb egyenlítsenek, majd nyerjenek Görbiczék. A meccs után a mérkőzés magyar hősei az [origo]-nak is elmondták, hogyan sikerült véghezvinni a bravúros diadalt.
Vágólapra másolva!

Dajka Balázs helyszíni tudósítása Pekingből

Az első félidőben végig a kispadon ülő Ferling Bernadett beállítása sokat lendített a csapat támadójátékán. "Így volt megbeszélve, hogy nem kezdek, de ezt is tudtam hasznosítani, mert a padról láttam, hogy mik a hibák a játékunkban. Nagyon fontos volt, hogy a második félidő közepén Tóth Timi belelendült és Pálinger Kati is védte a lövéseket, egyből magabiztosabbak is lettünk védekezésben. Eléggé durva meccs volt, de ez a tét miatt alakult így, nem a bírók miatt" - értékelt a dunaújvárosi irányító.

Tóth Tímea a meccs egyik hősének tekinthető, hiszen a második félidőben sorra lőtte a szebbnél szebb, és főleg igen fontos gólokat, és bár 40 másodperccel a vége előtt eladta a labdát, saját hibáját javítva mentette meg a győzelmet. Neki is volt azonban egy gyengébb periódusa, mert az első játékrészben őt is sokáig a padon tartotta Hajdu János, de szerencsére a legjobbkor talált magára. "A csapat erejét mutatja, hogy kétszer is fel tudtunk állni, bennünk van a jó teljesítmény, csak nem sikerült előhozni mostanában" - mondta a végül négy gólig jutott átlövő.

A csapat kapitánya, Pálinger Katalin elismerte, hogy a találkozó elején nem ment neki a védés, később aztán jót tett neki a csere és a szünet, a nagy fordítási hadműveletnél pedig a társak is jobban segítettek, és ő is szállította a tőle megszokott bravúrokat. "Az előző meccsek taktikáját követtük most is a védekezésben, vagyis azt akartuk elérni, hogy csak a szélről lőjenek a németek. Ám nem sikerült megfognom az első pár próbálkozást, a szélsők pedig egyre nagyobb önbizalommal próbálkoztak. Idegileg elfáradtam az első félidőben, így jókor jött a szünet, a társak is jobban bíztak bennem, senki nem piszkálta a másikat, és most is látszott, hogy nem adjuk fel soha."

Az utolsó gól előtt érdekes közjáték zajlott le, a brazilok ellen három büntetőt hibázó Görbicz Anita, aki a németek ellen is fölépattintott egy hetest, kissé félve vette kézbe a labdát, mire Pálinger odaállt mellé és beleszuggerálta, hogy menjen oda és lője be - így is lett.

Forrás: MTI
Kattintson a képgalériáért!

Hajdu János is beszélt a győztes Görbicz-hetesről, hiszen ha kimaradt volna a büntető, valószínűleg sokan a szemére vetik, hogy miért Görbicz dobta, amikor előtte hibázott, de a kapitány úgy érezte, a Győr irányítója van olyan vagány, hogy megoldja a helyzetet. A női csapat érdekes hullámvasutazáson van túl, a brazilok ellen nagy előny után is veszélyben volt még a pontszerzés is, most meg negyedórával a vége előtt nem sokan fogadtak volna a magyar győzelemre, mégis bejött. "Nagyon felgyorsult a kézilabda, tulajdonképpen nincs olyan nagy előny, amit ne lehetne ledolgozni, akár rövid idő alatt is. Mióta női csapatoknál edzősködöm, azóta megtanultam, hogy akkor sem lehet megnyugodni, ha egy perccel a vége előtt nyolc góllal vezetnek a lányok, szerencsére most az egy egygólos előny is elég volt."

Forrás: MTI
Kattintson a képgalériáért!

Pigniczki Krisztina eddig szinte perceket sem kapott a kapitánytól, aki ezt úgy indokolta, hogy a védekezésben és támadásban is hasznos játékos amolyan jolly joker, és akkor is segít, ha a padon tanácsokat osztogat a társaknak, de eljön még az ő ideje is. "Dobja ő a győztes gólt a döntőn" - vetettük fel a kapitánynak, aki nem ellenkezett a javaslat hallatán.

A finálé azért még messze van, Pálingerék legközelebb az oroszokkal játszanak, pénteken délután, magyar idő szerint 14.45-kor.