Két góllal kikaptak a női kézisek Romániától

Vágólapra másolva!
Kétgólos vereséget szenvedett a magyar csapat a román együttestől Kolozsváron a pekingi olimpiára készülő nőikézilabda-válogatottak barátságos mérkőzésén.
Vágólapra másolva!

eredmény:
Románia - Magyarország 27-25 (13-13)

A magyar válogatott játékosai a kedden elhunyt kenus, Kolonics György emlékére gyászszalaggal léptek pályára. Három vendéggóllal indult a mérkőzés, a megzavarodott rivális szakvezetője szokatlanul hamar, a 4. percben időt kért.

Ez hatott, mert a 12. percben már egyenlő volt az állás (6-6), az egyre agresszívebben védekező románok azonban ekkor még nem tudtak fordítani.

A magyarok újítottak, és megint elléptek (7-10), de hamarosan ismét felpörgött a vendéglátók alakulata, amely a szünet előtti utolsó percben vezetett először.

A folytatásban, Vérten kiállítása alatt 16-14 lett az állás, de a románok lendületét azonos létszámnál sikerült megtörni. Folytatódott a kemény csata, amelyben jobbak voltak a románok, akik negyedórával a vége előtt 23-19-re elhúztak. Ekkor Hajdu János szövetségi kapitány időt kért.

A hajrában Pálinger megint remekül védett, ám a támadójáték akadozott, így nem igazán volt esély az egyenlítésre. A két gárda pénteken 18 órakor, Nyíregyházán ismét megmérkőzik.