Vágólapra másolva!
Bodrogi László nem ment végig az országúti kerékpárosok mezőnyversenyében a pekingi olimpián, hanem inkább a szerdai időfutamot szem előtt tartva ismerkedett "élesben" a pályával.
Vágólapra másolva!

A magyar bringás sokáig egy szökevénycsoporttal tartott, majd a kínai Nagy Falnál kialakított pályarészen adta fel a küzdelmet.

Bodrogi erőssége az egyéni időfutam, amelyben a tavalyi vb-n - minden idők legjobb magyar eredményét produkálva - ezüstérmes volt.

A Credit Agricole magyar kerekese korábban panaszkodott felkészülésére, eredeti terveiben is az szerepelt, hogy a mezőnyversenyt nem csinálja végig. Bodrogi ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, erejét nem akarja elaprózni, ezért saját tempójában megy a körpályán néhány kört, a "tapasztalatszerzést" követően pedig kiáll. Bodrogi két kört tervezett megtenni, a nagy melegben azonban végül az első fordulót követően állt ki.

"Ez nagyon kemény volt a magas páratartalom miatt" - nyilatkozott Bodrogi az olimpiai sajtószolgálatnak. "Ilyen időben rendkívül nehéz versenyezni. A rajt előtt még nem döntöttem el, hogy egy vagy két kört menjek, végül csak egyet tettem meg, hogy friss maradjak a szerdai időfutamra. Azt hiszem, a következő körben is kiálltak páran." A magyar kerekessel együtt az első kör után kiállt a szintén időfutam-specialista amerikai David Zabriskie, aki már mindhárom nagy körversenyen (Tour de France, Giro d'Italia, Vuelta) nyert szakaszt. "Megpróbáltam addig maradni, ameddig lehetett. De amikor a mezőny eleje elment, kiszálltam. Nagyon kemény a pálya, különösen az emelkedők."