Vágólapra másolva!
Baczkó Bernadett a hetedik helyen végzett a pekingi olimpián, miután kikapott a francia Barbara Hareltől az 57 kg-os cselgáncsozók vigaszágán.
Vágólapra másolva!

A KSI világbajnoki harmadik kiválósága második vigaszági mérkőzésén a francia Barbara Harellel szállt szembe, akit a tavalyi vb-n megvert a négy közé jutásért.

A találkozó páros intéssel indult, aztán előbb a magyart, majd 31 éves, kétszeres Európa-bajnok ellenfelét figyelmeztették, így két jukó állt az eredményjelzőn. Már csak 16 másodperc volt hátra, amikor Harel fejenátfordítást kezdeményezett, Baczkó pedig a tótágasból a vállára esett, ami vazaarit és végül győzelmet ért riválisának.

"A levegőben véletlenül hasba rúgott a francia, utána elnézést is kért érte, én viszont amiatt nem tudtam kifordulni, és a lábamra érkezni. Bár nem fáradt el annyira, amennyire gondoltam, a taktika működött, majd legközelebb legyőzöm őt. Örülök, hogy a hetedik helyen végeztem, bár nem bírtam kihozni magamból a maximumot. Londonra próbálok majd máshogy készülni, ezzel együtt a mostani világranglistás pozícióm alapján reális a végeredmény" - nyilatkozta Baczkó, akit aztán elkísértek doppingvizsgálatra.

A magyar küldöttség három nap után két hetedik helynél tart - szombaton a 48 kg-os Csernoviczki Éva jutott el odáig -, a keddi "magyar szünnap" után pedig szerdán Mészáros Anettet (70) szólítják tatamira.

cselgáncs, női 57 kg, olimpia bajnok:
Giulia Quintavalle (Olaszország)
2. Deborah Gravenstijn (Hollandia)
3. Ketleyn Quadros (Brazília) és Hszü Jen (Xu Yan, Kína)
...
7. Baczkó Bernadett

A döntőben:
Quintavalle-Gravenstijn - juko