Módos vérmérgezése miatt később utazik Pekingbe

Vágólapra másolva!
Továbbra is kórházban ápolják, így szombaton biztosan nem tud a kötöttfogású birkózó csapattal tartani a pekingi olimpiára Módos Péter.
Vágólapra másolva!

Struhács György szövetségi kapitány elmondta, hogy a 21 éves versenyzőnek bakteriális fertőzés útján vérmérgezése van, ami a jobb vállát támadta meg.

"Módos túl van az antibiotikumos kezelésen, mostantól pedig gyógytornára kell járnia a válla miatt, így szombaton biztosan nem tarthat velünk a kínai fővárosba" - mondta Struhács.

"Már lényegesen jobban vagyok, napok óta nincs lázam. A vállamat viszont nem tudom úgy mozgatni, ahogyan szeretném. Így az orvosok tanácsára nem is utazom el szombaton a társaimmal."

Módos gyógykezelését a jövő hét elején a Sportkórházban folytatják. Különleges tornával igyekeznek rendbe hozni a vállát. "Nagyon remélem, hogy rendbe hozzák a vállamat és részt vehetek az olimpián, a sikeres szereplés érdekében ugyanis még az egyetemi tanulmányaimat is halasztottam" - mondta a 21 éves birkózó.

Az 55 kilós Eb-bronzérmes repülőjegyét jövő szombatra írták át, amikor a szabadfogású birkózók is útra kelnek, de az csak közvetlenül az indulás előtt dől el, hogy Módos elutazhat-e az ötkarikás játékokra.

A kötöttfogású birkózók 55 kilós kategóriájának küzdelmeit augusztus 12-én rendezik. Így még van idő Módos felépülésére, de a betegséggel értékes időt veszít a felkészülés utolsó szakaszában.