Engelhardt Katalin nyolcadik 50 gyorson a paralimpián

Vágólapra másolva!
Engelhardt Katalin a nyolcadik helyen végzett az 50 méteres gyorsúszásban a pekingi paralimpián. A magyar versenyző 45.78 mp alatt ért célba, eredménye 89 századdal maradt el az időfutamban úszott idejétől. Ugyanebben a számban Vereczkei Zsolt a 11. időt érte el és kiesett.
Vágólapra másolva!

A párbajtőrözőknél Horváth Gábor a selejtező során mindhárom asszóját elveszítette és nem került fel a főtáblára. A nőknél két hatos csoportban zajlottak a kvalifikációs küzdelmek, Krajnyák Zsuzsa és Juhász Veronika is magabiztosan került fel a főtáblára.

Krajnyák végül legjobb európaiként a negyedik helyen végzett. A magyar vívó a főtáblán a négy közé jutásért 15-5-re verte ukrán riválisát, az elődöntőben azonban 15-10-re kikapott kínai ellenfelétől. A bronzmeccsen a hongkongi Fan következett, aki drámai csatában múlta felül Krajnyákot.

Fan 5-0-ra, 8-1-re vezetett, innen 9-8-ra zárkózott fel Krajnyák, aki később 12-9-ről alakította 12-12-re az állást. A találkozó 14-13-as hongkongi vezetésnél egy együttes találattal ért véget, 15-14-re nyert Fan.

"Nem tudom, mit mondjak" - mondta a mérkőzés után Krajnyák. "Belülről nem éreztem tragikusnak a helyzetem, végig hittem a győzelemben. Mindig is utáltam az együttes találatokat, az a véleményem, hogy a tiszta, egylámpás találat az igazi. Sajnálom, hogy nem lett meg a bronz, de összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel."

Krajnyáknak egy rendellenesség miatt nem fejlődött ki a bal lába. A másik magyar induló, Juhász Veronika a negyeddöntőben a későbbi bronzérmes Fantól kapott ki 15-12-re, s végül ötödik lett.