Peking magyar hőse lehet: Kormos Villő

Vágólapra másolva!
Mozgóképes sorozatunkban bemutatjuk a pekingi olimpia magyar versenyzőit - a mai részből megtudhatják, mit vár önmagától és a nyári eseménytől "legcsavarosabb" olimpikonunk, a műugró Kormos Villő.
Vágólapra másolva!

A 3 méteres női műugrásban Barta Nóra mellett Kormos Villő képviseli hazánkat a pekingi olimpián. A tavaly érettségizett versenyző elmondta, ugyan már tizedik évet tölti a trambulin és a medence között, sokáig csupán kacérkodott a sportággal. "Két évig csak lejárogattam beszélgetni, nem is nagyon edzettem" - mondta a 19 éves lány, akinek tévés élményei alapján esett a választása a műugrásra.


A sikeres pekingi szereplés kulcsa szerinte az lehet, ha nem gondol arra, hogy most éppen olimpián versenyez, mert az túlzott izguláshoz vezetne, ami nem vezet sok jóra ebben a sportágban.

Kormosnak nem lesz ismeretlen a pekingi környezet, hiszen a kvalifikációs versenyt is ott rendezték, amelyen többek között a mezőny keménységéről is képet kaphatott. Az olimpiára a középdöntőbe kerülést tűzte ki célul, ami szerinte nagyon nehéz lesz, de akárhogyan is alakul, az iWiWen bizonyára ezúttal is rengetegen jelölik majd be ismerősnek.