Megvétózták Sterbik pekingi szereplését

Vágólapra másolva!
Nem kapta meg a Szerb Olimpiai Bizottság hozzájárulását, így nem lehet ott a pekingi nyári olimpián Sterbik Árpád. A vajdasági születésű, magyar állampolgársággal is bíró kézilabdakapus március közepén kapta meg spanyol útlevelét, s reménykedett abban, hogy az ibériai válogatott színeiben ott lehet az ötkarikás játékokon.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem kell vetélytárstól tartania José Javier Hombradosnak és David Barrufetnek, a spanyol férfikézilabda-válogatott két világklasszis kapusának. Ugyan március közepén megkapta spanyol útlevelét Sterbik Árpád, a Ciudad Real világklasszis kapusa, ám eredeti terve, miszerint új hazája színeiben pályára lép a pekingi olimpián is, dugába dőlhet.

Sterbik ugyanis a hírekkel ellentétben mégsem kapta meg a Szerb Olimpiai Bizottság (OKS) engedélyét, hogy spanyol színekben szerepelhessen az ötkarikás játékokon.

"A Szerb Olimpiai Bizottság elnöksége, tiszteletben tartva a Szerb Kézilabda Szövetség (RSS) álláspontját, nem fogadta el a Spanyol Olimpiai Bizottság kérelmét, melyben az állt, hogy Sterbik Árpád a spanyol válogatott színeiben pályára léphessen az augusztusban kezdődő ötkarikás játékokon" - olvasható az OKS honlapján.

A spanyolok azért küldtek kérvényt a szerbiai bizottságnak, mert az olimpia szabályzatában az áll, hogy egy játékos csak akkor szerepelhet az adott válogatottban, ha már legalább három éve állampolgára annak az országnak.

Sterbik, aki a Ciudad Real kapusa, a 2008-ban kapta meg a spanyol állampolgárságot. A világ egyik legjobb kapusa utoljára a szerb-montenegrói válogatottban szerepelt 2006-ban, azóta nem öltötte magára a címeres mezt.