Hajdu két sikert remél, Tomori játszana

Vágólapra másolva!
Olimpiai kvalifikációs tornára készül a magyar nőikézilabda-válogatott, amely március 28-30-án Nimes-ben Kongó, Japán és a házigazda Franciaország ellen lép pályára. A minitorna első két helyezettje megváltja jegyét a pekingi játékokra. Az [origo] megkérdezte Hajdu János szövetségi kapitány mellett a kézsérüléssel bajlódó, ám még bizakodó Tomori Zsuzsannát is.
Vágólapra másolva!

"Alig vártam már, hogy dolgozzunk, igaz, sok időnk nincs, mindössze nyolc napunk van összesen a selejtezőig" - nyilatkozta az [origo] kamerája előtt Hajdu János, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

"Komoly terhelést nem tudunk adni a lányoknak, a rendelkezésre álló időben a régi taktikai repertoárt elevenítjük fel, esetleg megerősítünk egy 5+1-es és hatosfalas védekezést."


Hajdu elmondta, Mehlmann, Tomori és Pigniczki sérülésével jelentős emberek estek ki, hiszen utóbbi két játékos védekezésben kapott volna kulcsszerepet. "Négy ponttal lennék elégedett, mindegy, kit verünk meg, csak két csapat ellen győzzünk.

A válogatott tagjai kedden, Tatán találkoztak az már hétvégén eldőlt, hogy a térdsérülést szenvedő Pigniczki Krisztina nem a nimes-i tornán tér vissza a válogatottba.

"A műtétet Balogh Péter, a magyar válogatott orvosa végezte, a levált porcdarabot eltávolította. Ezután egy hét pihenés, majd több hetes injekciókúra következik. Két-három hét múlva szeretnék edzésbe állni" - nyilatkozta az irányító Dunaújvárosi Hírlapnak, hozzátéve, bár az olimpiai selejtezőről lemaradt, a Dunaferr EHF-kupa elődöntőjére már szeretne ismét pályára lépni

Ott lehet viszont a Győri Audi ETO KC kiváló formában lévő átlövője, Tomori Zsuzsanna, aki a Budapest Bank-FTC elleni bajnokin szenvedett ujjsérülést.

"Jól ment a játék a BL-ben és a bajnokságban is, szeretnék felépülni mihamarabb, hogy tudjak segíteni a válogatottnak is" - nyilatkozta bizakodóan Tomori.


"Csak a továbbjutás az elfogadható, remélem, be tudok segíteni a védekezésbe. Japánt és Kongót megverjük, a franciákkal pedig nem kell foglalkozni, ráérünk majd az olimpián legyőzni őket."

A tatai keret:
kapusok: Pálinger Katalin, Herr Orsolya (Győri Audi ETO KC), Pastrovics Melinda (Budapest Bank-FTC)
balszélsők: Vérten Orsolya (Győr), Juhász Gabriella (FTC)
balátlövők: Tóth Tímea (Hypo NÖ), Szűcs Gabriella (DVSC), Tomori Zsuzsanna (Győr)
irányítók: Görbicz Anita (Győr), Ferling Bernadett, Szucsánszki Zita (FTC)
jobbátlövők: Hornyák Ágnes (Győr), Benyáts Beatrix (DVSC)
jobbszélsők: Kovacsicz Mónika (FTC), Lovász Zsuzsanna (Dunaferr)
beállósok: Borbás Rita (Dunaferr), Szamoránszky Piroska (FTC)