Két fronton is gyengült nőikézi-válogatottunk

Vágólapra másolva!
Eltört az ujja, így várhatóan négy-öt hétig nem állhat csapata rendelkezésére Tomori Zsuzsanna, a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapatának átlövője. Az egyre jobb formában játszó átlövő ezáltal nem vehet részt a március végi, franciaországi olimpiai selejtezőn sem. Közben kedvezőtlen tapasztalatai miatt váratlanul lemondott a nőikézilabda-válogatott keretorvosa, Dr. Tállay András is.
Vágólapra másolva!

Pálinger Katalin bokasérülése után újabb csapás érte a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapatát, a Ferencváros elleni bajnoki elején ugyanis eltört Tomori Zsuzsanna hüvelykujja. "Sajnos Tomori ujja eltörött, ezért nagy valószínűség szerint négy-öt hétig nem játszhat" - nyilatkozta Dr. Balogh Péter csapatorvos.

A válogatottat még egy veszteség érte, a MOB értesülése szerint az olimpiai egészségügyi csoport vezetője, Dr. Tállay András bejelentette, nem lesz a nőikézilabda-válogatott keretorvosa.

Sinka László főtitkárhoz intézett levelében emlékeztetett arra, hogy ausztráliai ösztöndíjas tanulmányútjáról hazatérve elsősorban a pekingi egészségügyi csoport vezetésére kívánt összpontosítani. Végül azonban Elbert Gábor szakállamtitkár határozott kérésére vállalta, hogy az olimpiai játékokig folytatja a nőikézilabda-válogatott orvosi teendőinek ellátását is.

Az utóbbi hetek során azonban kedvezőtlen tapasztalatokat szerzett. Különösen sajnálatosnak tartja, hogy az olimpiai egyeztetés során Pálinger Katalin sérülésének kezelésével kapcsolatban gondokat jelzett. S ezek után a szövetségi kapitány megkérdezés és egyeztetés nélkül felajánlotta a világklasszis játékosnak, hogy gyógykezeltetésre utazzon ki Németországba, a szövetség minden költséget vállal.

A kézilabda-szövetség főtitkárát, Sinka Lászlót meglepve érte a keretorvos lemondása. Azt javasolta, hogy Berkes István főigazgatóval közösen tartsanak egy megbeszélést a legjobb megoldás érdekében.