A MOB Nagy Tímeának és Berkinek kér szabadkártyát

Vágólapra másolva!
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a tornász Berki Krisztián és a párbajtőröző Nagy Tímea számára kér meghívást a pekingi játékokra.
Vágólapra másolva!

Az idén lólengésben Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Berki már csak a szabadkártyában bízhat, a kétszeres olimpiai bajnok, tavaly vb-aranyérmes Nagynak azonban még van matematikai esélye arra, hogy hagyományos úton harcolja ki a részvételt.

A MOB tájékoztatása alapján azonban már most döntést kellett hozni, mivel a kérvények benyújtási határideje november 15-e. Az olimpiai kvalifikációs szabályzat szerint az egyes sportágak indulóinak névsorát egy-egy úgynevezett háromoldalú bizottság véglegesíti.

A testületekben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), a nemzetközi sportági szövetség, illetve a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szervezetének (ANOC) képviselője kap helyet.

Az adott sportág háromoldalú bizottsága dönt az esetleges visszalépések nyomán megüresedő helyek betöltéséről, illetve a kvalifikációs menetrend alapján sok esetben eleve jogosult dönteni egy-két hely kiosztásáról.