Két kvótaesély elszállt az evezős-vb-n

Vágólapra másolva!
A kedden vízre szállt magyar egységek közül már csak a Verőci Lídia, Kónya Alíz kétpárevezősnek maradt esélye arra, hogy kvótát szerezzen a jövő évi pekingi játékokra a müncheni olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, miután az egypárban versenyző Szabó Katalin és Bencsik Gábor nem került a legjobb 12 közé.
Vágólapra másolva!

Szabó és Bencsik egyformán a negyeddöntőben küzdött a továbbjutásért, s mivel előbbi - ugyan szép evezéssel, de - csak ötödikként, utóbbi pedig hatodikként ért célba futamában, nem került a felső ágra, azaz egyformán csak a 13-24. helyért folytathatja szereplését. A nők ezen számában az első kilenc, a férfiaknál pedig az első 11 szerez ötkarikás indulási jogot.

A kétpárban érdekelt Verőci, Kónya duó ugyanakkor remekül teljesített a reményfutamban, harmadik lett, így készülődhet a csütörtöki középdöntőre, ahol már a legjobb hat közé kerülés lesz a tét. Ebben a számban az első nyolc egységnek jár az olimpiai kvóta.

Szerdán a Varga Tamás, Hirling Zsolt duó (könnyűsúlyú kétpár) a negyeddöntőben, Szabó és Bencsik az alsóági középdöntőben, a Novák Zsófia, Hajdú Zsuzsanna kettős (könnyűsúlyú kétpár), illetve a Galambos Péter, Zöld Viktor, Kitka Gergely, Markgrúber Balázs könnyűsúlyú négypár pedig a reményfutamban száll vízre a bajor fővárosban.

A finálékat szombaton és vasárnap rendezik.