ORIGO24 órakomment.huvidea[freemail]

A víz alatt sírtam - Kásás Tamás utoljára pólózott

2012.08.12., 16:48|Utolsó módosítás:2012. 08. 12., 17:16|

A háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás utoljára játszott vasárnap, azt tervezi, hogy egy évig csak pihenni és utazgatni fog. Kicsit megcsömörlött a pólótól, ezért kerülni fogja az uszodát, de nagyon boldog, hogy ilyen pályafutást tudhat maga mögött. A spanyolok elleni 14-8-ra megnyert meccs elején a víz alatt sírt a meghatottságtól, utána pedig többek között az [origo] kérdéseire is válaszolt. 

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Ajánlat

JÁTSSZ ONLINE!

Az utolsó meccse volt?

Igen, az utolsó meccsem volt, valószínűleg nem csak a válogatottban.

Ezek szerint vége a játékos-pályafutásának?

Igen, most úgy áll, hogy vége. Ennyi volt.

Érez meghatódottságot?

Nem tudom leírni azt a pillanatot, amikor jöttünk a bemutatáshoz, alig bírtam ki, hogy ne sírjam el magam. Pár könnycsepp ki is csordult, amikor pedig beugrottam a medencébe, a víz alatt gyakorlatilag sírtam. Annyira megható pillanat volt ez, hogy hihetetlen. A meccsen már tudtam koncentrálni, de végig álomvilágban éltem. Szürreális volt az egész mérkőzés, olyan volt, mint egy búcsúmeccs. Nagyon örülök, hogy így végződött, így szerettünk volna elköszönni az olimpiai tornától és jó pár játékostól is. Ez így szép volt, én pedig mondhatom, hogy boldog vagyok. Az olimpián történtek jól tükrözik az erőviszonyokat, mi most ezt érdemeltük meg.

Csalódott?

A helyezés miatt igen. Főleg az elmúlt három-négy napban voltam az, mert nem volt nagy élmény úgy tengeni-lengeni az olimpiai faluban, hogy most akkor ötödikek leszünk-e, vagy nyolcadikak, ilyet még nem éltem át, borzalmas volt ezt megtapasztalni mindannyiunknak. De ha visszagondolok arra, ami történt, akkor nyugodt szívvel akasztom szögre a sapkát.

Mihez kezd most?

Van jó pár lehetőségem, szeretnék egy nagyot pihenni. Nem sietek most sehová, nincs az a kényszer, hogy hirtelen munkát kellene találnom. Egy évig szeretnék relaxálni, ide-oda menni.

Mi volt a pályafutása legszebb pillanata?

Most erről ne beszéljünk, várjuk meg, amíg minden leülepszik. De az egyik legszebb élményem éppen ez a meccs, attól függetlenül, hogy a tét csak az ötödik hely volt.

Forrás: Europress/Getty Images/Streeter Lecka

Kemény Dénes a meccs után azt mondta, ha jó lenne a magyar utánpótlás, több fiatal lett volna a keretben. Van ok az aggodalomra?

Nem tudom, mit hoz a jövő, de az biztos, hogy nagyon nagy türelemre lesz szükség. Én most azt mondom a szurkolóknak, fogadják el, hogy teljesen új csapatot kell építeni. Újítani kell minden szinten, lehetőséget kell adni másoknak. Nem tudom, milyen az utánpótlás, annyira nem ismerem a játékosokat, de biztos, hogy vannak tehetséges pólósok, új, lelkes, sikerre éhes csapatot kell kialakítani.

A tudását nem szeretné átadni a fiataloknak?

Még nem alakult ki bennem, hogy milyen szinten, de még erre is sor kerülhet.

Magyar bajnok még nem volt, kizárja, hogy harcba száll ezért a hiányzó címért?

Magyar Kupa-győztes sem voltam még, az is hiányzik. Mindig lehetne találni valamit, amit még nem nyertem, de úgy gondolom, nagyon elégedett lehetek azzal, amit elértem. Tizennégy évig külföldön játszottam, így nehéz is lett volna magyar bajnoki címet nyerni. Egyelőre nincs csapatom, de nem is szeretnék keresni. Az uszodát is el fogom kerülni, nyilván nem utálatból, de egy kicsit megcsömörlöttem, és valami másra van szükségem.

Hol fog élni?

Nem tudom. Most teljesen új élet kezdődik a számomra. Utazgatni fogok. Jó lesz.

Címlapsztori»

Forrás: AFP/Tiziana Fabi Őrült zsenihez fordult a reménytelen kiscsapat Kisebb csodát tett a Pescarához öt év után visszatérő Zdenek Zeman: az első meccsén 5-0-ra kiütötték a Genoát. A cseh-olasz fociedző karrierje többször hanyatlásnak ...
    Forrás: AFP/Paul Crock Nem Bukarest, Budapest Több mint három év szünet után, Budapest újra a tenisz egyik fővárosa, egy hétre. A sportvilág legsikeresebb női versenysorozata a WTA, és a 2017-es 55 állomásból - a ...
    Fotó: Szabó Gábor - Origo Nagy pofonok egy kisvárosban A Felix Promotion évindító profi bokszgáláján nyolc meccsen hullottak a pofonok a pápai ringben. A publikum láthatott mindent, ami miatt érdemes volt jegyet venni: ...
    Forrás: AFP/Philippe Lopez A Valentin-napi BL-mészárlás Alig indult újra a Bajnokok Ligája, máris egy történelmi meccset láthattunk kedden este: a Barcát 4-0-ra lemosta a PSG. Néhány lap Valentin-napi mészárlást emlegetett, ...

Olimpia legfrissebb »

10:08A döntő küszöbén bukott el a Djokovic-verő teniszező
22:20Pistorius legyőzött egy lovat 200 méteren
10:28Féltucat szponzorcég vonult ki Armstrong mögül
18:05Hetekkel az olimpia után újabb magyar kaphat érmet
17:38Vuelta: Rodriguez káprázatos hajrával tartotta maga mögött Contadort
17:15Nem fér a bőrébe a Berki aranyát követelő Smith
16:03A kormány jóváhagyta az olimpiai jutalmakat
11:31Ellenfele elvetetné Berkitől az olimpiai aranyérmet
14:53Megszüntethetik a német olimpiai érmesek jutalmazását
13:5635 milliót kaphatnak az olimpiai bajnokok
13:22Akik elfutottak az olimpia elől
18:58Bevetik a londoni hősöket egy olimpiai rendezésért
12:07Egy darab aranyéremből is juthat mindenkinek
07:12Börtönbüntetést követel doppingolásért egy német súlylökő
21:14Római harci kocsin utazhatott Szombathely kalapácsvető hőse
19:00Risztov miatt vitáznak a magyar úszószövetségek
15:16Már nem Kemény a legeredményesebb pólókapitány
12:29Sűrűn lakják Magyarországot az olimpiai érmesek
09:06Így edzett 13 évesen Risztov Éva
08:39Nincs magyar pólós az All Star-csapatban
07:25Semenya félt, ezért nem lett olimpiai bajnok?
06:3330-35 milliót kaphatnak a magyar olimpiai bajnokok
20:04Hűtőszekrény is jár az észak-koreai aranyérmeseknek
17:42Hősként ünneplik állandó bronzérmesüket az afgánok
15:58Miért nem tépte Londonban is a balsors a magyart?
13:16Újra versenyezni akar az olimpián megsérült gátfutó
12:45Neymar elégedett az ezüstéremmel
12:02Megérkezett Rióba az olimpiai zászló
11:05Elege volt az FA-nek a brit futballválogatottból
09:41Cegléd és Vác lett az olimpia ezüstvárosa
hirdetés

Ajánlat

Hirdetés

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Christophe Simon A legszebb testek nyomában Vannak sportok, amelyek gyakorlása vonzó esztétikai következményekkel is jár.
Forrás: AFP/Christophe Simon Hogyan lett Phelps a legnagyobb Tizenegy volt, amikor az edzője vázolta, milyen ütemben lesz belőle három olimpia sztárja.
Forrás: AFP/Romeo Gacad Szex és bulizás az olimpiai faluban Meglepő nyíltsággal vallottak sportolók az olimpiai faluban átélt vad kalandokról.
hirdetés