A magyaroké a valaha volt legjobb pólócsapat

Vágólapra másolva!
Mauritio Felugo három gólt dobott a magyarok elleni pólónegyeddöntőn, amivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az olaszok 11-9-re legyőzze az olimpiai címvédőt.
Vágólapra másolva!

Mit jelent ez önöknek, hogy legyőzték a legutóbbi három olimpián aranyérmet nyert magyar csapatot? - kérdeztük a Pro Reccóban Madaras Norberttel, Kásás Tamással és Benedek Tiborral is együtt szerepelt, 31 éves játékost.

Hihetetlenül jó válogatottnak tartom a magyart, ráadásul ellenünk is nagyon jól játszott. De mi ezúttal szervezettebbek voltunk, és nagyon örülünk a győzelemnek.

A magyar csapat több tagja túl van a harmincon. Ezzel véget ért egy korszak?

Ezt nem tudom, azt viszont igen, hogy a magyaroké a valaha volt legjobb vízilabdacsapat. Elképesztő, hogy egymás után három olimpiát meg tudott nyeri, ehhez csak gratulálni lehet.

Forrás: AFP/Martin Bernetti

A negyeddöntő előtt érezte, hogy legyőzhető Magyarország?

Természetesen, hiszen mi vagyunk a világbajnokok. Bíztunk abban, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani, és tudjuk, hogy ha úgy pólózunk, mint az elmúlt egy-két évben, akkor bárki ellen van esélyünk a győzelemre.

A magyar csapat háromgólos hátrányból a végén még feljött egy gólra, nem tartott attól, hogy megfordítja a meccset?

Nem csodálkoztam rajta, mert amikor nagy hátrányban van egy csapat, akkor a bíróval együtt a maximumot kiadja magából azért, hogy szorosabb legyen a meccs. De mi szerdán a legmagasabb színvonalú pólóra voltunk képesek az egyik legerősebb ellenfél ellen. Úgy játszottunk, ahogyan a többi csapat játszani szeretne, és sikerült ráerőlteti az akartunkat a magyarokra.