Gusztustalan dolgok a magyarok pólómeccsén

Magyarország-Románia, férfi vízilabda, london 2012
Vágólapra másolva!
A magyar férfivízilabda-válogatott még úgy is le tudta győzni Romániát, hogy 15 gólt kapott. A kapus Nagy Viktor Nagy-Britannia ellen már egy jól védekező válogatottat szeretne látni, Kásás Tamás pedig úgy véli, hogy ennyi kapott góllal nem lehet olimpiát nyerni.
Vágólapra másolva!

Miért nézték Kemény Dénest 112 évesnek?

A címvédő magyar pólóválogatott az első két negyedben kilenc gólt kapott, csak a meccs második felében tudott meglépni a Kovács István vezetette román csapattól, és végül 17-15-re nyert. Kemény Dénes szövetségi kapitány szerint a győzelem kiharcolása sokkal nehezebb volt, mint mások gondolták, viszont éppen annyira volt nehéz, mint amennyire ő gondolta.

Idétlen gólokat kaptunk

A három meccsen 40 gólt kapott magyar csapat védekezése Londonban eddig nem működik jól, és a kapitánynak megvan ugyan a terve arra, hogy miképp lehet ezen változtatni. Nyilatkozni azonban nem akar róla, nehogy a hírek eljussanak az amerikai és az angol csapathoz.

"Az első félidőben a védekezésünk azért lett kaotikus, mert a legjobb szándék ellenére is a védőkön megpattanó, a csapat biztonságérzetét elvevő, idétlen gólokat kaptunk" - fogalmazott a mérkőzés után Kemény Dénes. Sok gól nem a balszerencse, hanem egy-két figyelmetlenség számlájára írható - mondja a kapitány, aki szerint a más mérkőzéseken jól működő védekezést a csapat túlvariálta, túl akarta biztosítani, és ezzel további lehetőséghez jutott Románia.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

"Az egész mérkőzés tele volt gusztustalan dolgokkal, amikre most nem akarok kitérni. Ez sem adott a csapatnak olyan nyugalmat, amire egy ilyen két-háromgólos vezetésnél szüksége lenne" - mondta titokzatosan Kemény. A 17 szerzett gól mindenesetre biztató: "A támadójátékban nemigen tudok senkit sem megfedni. A mindig sok gólt szerző Cosmin Radu csak egyszer volt eredményes, ezért dicséret jár a fiúknak, de feleslegesen sok gólt kaptunk, ez egy idő után ez már pszichés probléma volt."

Így nem lehet tornát nyerni

A kapus Nagy Viktor sem mondhatott mást, mint hogy nagyon fontos győzelmet aratott a magyar válogatott, amelynek a védekezését sürgősen rendbe kell tenni. "Az elmúlt meccseken kiderült, hogy ez jelenti a fő problémát. Sok szerencsés, négy-öt bepattanós gólt lőttek a románok, de sajnos sok volt a hiba a védekezésünkben. Amit csinálnánk hátul, az jó, ezt el is hisszük, mégsem működik" - nyilatkozta a 28 éves pólós, hozzátéve, hogy Nagy-Britannia ellen már nagyon kevés gólt akar kapni.

"Egyre több a magyar blokk, de várom azt a pillanatot, amikor a blokkról és a kapufáról nem befelé, hanem kifelé pattan a labda. Egy meccsen nem szoktam kilenc gólt kapni, nemhogy két negyed alatt, ezen gyorsan túl kell lépni, megbeszélünk mindent, és nem lesz baj" - ígérte a kapus.

A félidőben 9-9 volt az állás, és sikerült javítani a hátsó játékon, mivel a második játékrészben már csak hat gólt kaptak a magyarok. "Rendbe kellett tenni a védelmünket, amely szörnyű volt" - mondta Kásás Tamás. "Nem fogunk úgy tornát nyerni, ha 14-15 gólokat kapunk az ellenféltől. Győzelemre kell játszanunk, és nem védekezhetünk így a továbbiakban."

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A két gólig jutott Szivós Márton szerint a drukkerek lelkesedése is kellett a diadalhoz: "Nagyon fontos számunkra a szurkolók biztatása. Amikor beléptünk a csarnokba, már úgy éreztük magunkat, mintha Magyarországon lennénk. De nem szabad elfeledkeznünk az otthon maradt drukkerekről sem, mert értük is játszunk."

A háromnapos szünet után a következő ellenfél Nagy-Britannia lesz, majd az utolsó csoporttalálkozón, az olimpiai döntő visszavágóján az Egyesült Államokkal meccsel a Kemény-csapat.