Kemény Dénes: Nem mondom, hogy mi vagyunk a legjobbak

Vágólapra másolva!
Optimistán várja a londoni olimpiát, egyúttal a vasárnapi szerbek elleni csoportrangadót a címvédő férfivízilabda-válogatott, amely hétfőn tartotta elutazása előtti utolsó sajtónyilvános edzését.
Vágólapra másolva!

Kemény Dénes szövetségi kapitány csapata a margitszigeti Széchy medencében gyakorolt hétfőn, és pénteken kel útra a brit fővárosba, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy zsinórban negyedszer is olimpiai aranyérmet nyerjen.

"Ha a hangulat jó, ha a játékosok hisznek magukban és egymásban, a csapat tudása legjavát fogja nyújtani Londonban" - nyilatkozta Kemény Dénes. "Nem mondom, hogy mi vagyunk a legjobbak, de azt igen, hogy a legjobbakkal egy szinten állunk. Ha úgy játszunk, ahogy tudunk, bármi lehet, s ebben az újabb arany is benne van."

"A célunk egyértelműen az, hogy olimpiát nyerjünk" - szögezte le az első olimpiájára készülő Szivós Márton, akinek nagyapja és édesapja is játszott olimpiai bajnok csapatban. "Előre persze semmi sem állítható bizonyossággal, az viszont leszögezhető, hogy az aranyra esélyesek egyike mi vagyunk. Nüánszok, apró dolgok döntenek majd - remélem, a mi javunkra."

A 2004-ben és 2008-ban olimpiai aranyérmes Varga Tamás így fogalmazott: "Természetesen aranyat várok, és minden esélyünk meg is van rá. De tudomásul kell venni, hogy napjainkra a mezőny összeért, és még azt is nehéz megtippelni, hogy ki jut be a legjobb négy közé, nemhogy azt, ki vívja majd a döntőt - remélhetőleg velünk" - mondta.

"A három délszláv és az olasz csapattal, meg persze a miénkkel együtt öt, de ha ideveszem az amerikaiakat és a spanyolokat is, tulajdonképpen hét válogatott esélyes az első helyre" - jelentette ki az MTI-nek Kiss Gergely, a négy, egyformán háromszoros olimpiai bajnok pólós egyike. "Hogy melyik volt a legjobb csapat az utóbbi három olimpiát megnyerő közül? Londonban, nyolc meccs után ezt is megmondom."