Ilyet még soha nem csináltunk - hullámzó teljesítmények Kemény Dénes csapatában

Vágólapra másolva!
Vegyes eredményekkel zárta az olaszországi felkészülési tornát, majd a Dublin-kupát a magyar férfivízilabda-válogatott, az olimpiai bajnoki címvédő a londoni aranyesélyesek ellen négy meccsen ötvenszázalékos mérleget mutatott. Kemény Dénes szerint jó néhány játékosa hullámzó teljesítményt nyújt, ugyanakkor világossá vált számára, hogy mik az utolsó szükséges lépések egyénileg és csapatszinten.
Vágólapra másolva!

"Nem csináltunk még soha ilyet, hogy 12 nap alatt 9 meccset játszottunk, és ráadásul ebből több mint a fele topcsapat ellen volt" - mondta a nemzeti együttes honlapján a szakember. "Az olimpia aranyesélyesei közül néggyel játszottunk, kettő ellen győztünk, két csapattal szemben pedig veszítettünk. Úgy gondolom, hogy most egy nagyon precíz, komoly felkészülési terv ideje jön el, mert most már tényleg látni, hogy mik az utolsó szükséges előrelépések, egyénileg és csapatszinten is."

Az ír fővárosban a románok elleni 16-6-os sikerrel nyitott a magyar válogatott. "Ezen a meccsen érződött a csapaton a három nap pihenő, és a frissítő edzések hatása és túlzottan pozitív is lett az eredmény, de nem baj" - fogalmazott Kemény Dénes.

A britek felett aratott 13-8-as győzelem alkalmával a kapitány szerint nem összeadódott, hanem összeszorzódott a reggeli meccsidőpont és a gyengébb tudású ellenfél lustító hatása. "Ez így együtt sok figyelmetlenségben nyilvánult meg, elsősorban a védekezés terén. Lehetett volna lényegesen jobb az eredmény, de ezt én megértéssel fogadtam."

A folytatásban aztán Montenegrótól 10-9-re, a horvátoktól pedig 11-8-ra kaptak ki a magyarok. "Montenegró ellen igazából azért veszítettünk, mert miközben sok jó dolgot csináltunk, alig tudok mondani játékost, akinek ne lett volna kottából kilógó hibája. Mindezek be nem lőtt, illetve bekapott gólokat eredményeztek. Az utolsó két percben két borzasztó banális, elkerülhető gólt kaptunk. Az a csapat, amelyik 29 perc alatt kap hét gólt, nem kaphat három perc alatt hármat."

Kemény Dénes a horvát mérkőzésen egy kedvetlen ellenfelet látott az első percekben, melynek a magyarok hozták meg a kedvét. "Először a kihagyott gólhelyzetekkel, majd utána a bekapott gólokkal lekesítettük be a horvátokat. Az volt legszembetűnőbb, hogy azok a játékosok, akik az előző napon halványabbak voltak, jobban elkapták a fonalat, és fordítva, akik eddig húzóemberek voltak, azok most visszaestek. Tehát összességében a csapat jó néhány játékosa hullámzik."

Az olimpia előtt már csak egy felkészülési tornán játszik a magyar csapat, július 15-17-én a margitszigeti hagyományos nyári tornán. Itt az olasz, a spanyol és az ausztrál válogatott lesz az ellenfél.