Brutálisan erős csoportba került a pólóválogatott az olimpián

Vágólapra másolva!
Az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfivízilabda-válogatott egy csoportba került a nagy rivális szerb csapattal a londoni nyári játékok pólótornájának hatcsapatos csoportjait kialakító szombati sorsolás eredményeképpen.
Vágólapra másolva!

További roppant nehéz riválisnak ott van még a januári, eindhoveni Eb másik döntőse, Montenegró válogatottja és az Egyesült Államok csapata, amellyel Kemény Dénes sorozatban háromszor ötkarikás aranyérmes gárdája a 2008-as pekingi fináléban találkozott.

A nőknél a magyar csapat - amely négy esztendeje Pekingben negyedik lett az ötkarikás játékokon - az Ázsia-bajnok Kínát, a Pán-amerikai Játékokon első Egyesült Államokat és az áprilisi trieszti ötkarikás selejtezőtornát megnyerő Spanyolországot kapta londoni csoporttársnak. A férfiválogatott éppen a szerbekkel kezd az olimpián, a nők pedig az amerikaiakkal nyitják a csoportmérkőzéseket.

Merész András, a női szövetségi kapitány így reagált: "Kicsit mást vártam előtte, jobban örültem volna, ha az amerikaiak mellé az oroszokat és az olaszokat kapjuk, mert akkor a keresztbejátszásnál ez utóbbi két csapatot elkerüljük, de hát ez nem kívánságműsor. Amellett tény, hogy az utóbbi időben például az oroszokkal rendre jól szerepeltünk a ki-ki meccseken. Jó lenne természetesen a négyesünk élén végezni, mert akkor gyaníthatóan a britekkel kerülnénk szembe, bár éppen ma bizonyították, hogy bizony manapság már velük is számolni kell, hiszen csak egyetlen góllal kaptak ki az amerikaiaktól a londoni teszttornán. Az olimpián nekünk első ellenfelünk lesz az amerikai csapat, s nem egyszerű a feladat, pontosabban számunkra ez a meccs tűnik a legnehezebbnek, már sok minden ezen az összecsapáson eldől."

Kemény Dénes a brit fővárosban, a helyszínen követte nyomon a sorsolást, majd a válogatott honlapja, a www.vlv.hu szólaltatta meg: "Ha szárazan a tényeket nézzük, akkor az elmúlt három év eredményeit figyelembe véve csak a görög-angol párosból kaptuk a könnyebbet, tehát összességében a sorsolás révén inkább az erősebb csapatok jutottak nekünk. De miután ez az olimpia újra olyan, mint Sydney, azaz negyeddöntőt az első négy játszik a csoportból, én úgy gondolom, hogy ebből a szempontból nem okvetlenül előnytelen, hogyha a csoport erős, mert az esetleg egy verhetőbb ellenfelet hozhat a nyolc között."

A szakvezető úgy gondolja, hogy csapata hamar belelendül majd az olimpiába, mert a szerb meccset Montenegró elleni követi. Emlékeztetett, Athénban volt így, csak akkor a szerbek után a horvátok következtek. "A csoportellenfeleink közül az angolokkal egyszer játszunk, mindenki mással kétszer az olimpia előtt" - tette hozzá Kemény Dénes.

A háromszoros olimpiai bajnokok közül Kásást Tamás értékelte a csoportbeosztást: "Nehéz csoportba kerültünk, de mivel a továbbjutásunk nem szabad, hogy kérdéses legyen, talán még szerencsés is, hogy lesz pár kemény meccsünk az elején. A negyeddöntőben is olyan ellenfelet kaphatunk, amely ellen esélyesként szállhatunk majd vízbe" - mondta Kásás.

A csoportok összetétele, férfiak:
A csoport: Olaszország, Kazahsztán, Spanyolország, Ausztrália, Horvátország, Görögország
B csoport: Egyesült Államok, MAGYARORSZÁG, Szerbia, Montenegró, Románia, Nagy-Britannia

Nők:
A csoport: MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Kína, Egyesült Államok
B csoport: Olaszország, Nagy-Britannia, Oroszország, Ausztrália