Szilágyi Áron: Az edzőm le fogja szedni a fejemet

Vágólapra másolva!
A londoni olimpián az elődöntőbe jutott magyar kardozót, Szilágyi Áront megzavarta egy meg nem adott találat, amiért az edzőjénél is felelnie kell majd.
Vágólapra másolva!

"Hosszú történelmünk van ezzel a német sráccal, junior korunk óta vívunk egymással, hol ő, hol én nyertem, szerencsére most nekem jött ki a lépés" - mondta az [origo]-nak a magyar versenyző Max Hartung 15-13-as legyőzése után, majd elismerte, hogy nem vívott tökéletesen, de ennyi is elég volt a négy közé jutáshoz.

A meccs hajrájában, amikor Szilágyi több ponttal is vezetett, megtorpant, és német ellenfele felzárkózott. "Volt egy egyértelmű fejtalálat, amit azonban nem jelzett a rendszer, ezt az ellenfelem is elismerte. Előfordulnak ilyen technikai gondok, viszont ez engem annyira megzavart, hogy bekaptam néhány találatot. Szerencsére utána sikerült összeszednem magam, de az edzőm le fogja szedni a fejemet azért, amiért ott nem figyeltem százszázalékosan."

Szilágyi hozzátette: örül annak, hogy a jó formáját pont az olimpiára sikerült időzíteni, következő ellenfelét, a legutóbbi három vébé aranyérmesét, az orosz Nyikolaj Kovaljovot pedig jól ismeri, és a világ legjobb kardozójának tartja.