Titokzatos lepedő segített Risztovnak

Vágólapra másolva!
Risztov Éva már egy nappal az olimpiai arany elnyerése után hazautazik, mert otthoni húslevessel és rántott hússal akar ünnepelni.
Vágólapra másolva!

Risztov Éva beváltotta gyerekkori ígéretét, emberfeletti hajrával lett olimpiai bajnok

"Lepedő!" - csupán ennyit mondott a Magyar Rádió riporterének Lénárt Ágota, az olimpiai csapat mellett dolgozó pszichológus, amikor Risztov Éva győzelméről kérdezték. Amikor aztán a versenyzőt ezzel szembesítették, elmondta, hogy a felkészülés részeként le kellett rajzolnia egy lepedőre a teljes londoni úszópályát. Nemcsak a bójákat, hanem a fákat, a megfelelő színekkel a házakat, egyszóval mindent, ami végigkísérte a versenyen. Hogy ezt pontosan miben segített, azt Risztov Éva nem fejtette ki, ám azt mondta, roppant hálás ezért a feladatért.

Köszönetet mondott Orendi Mihálynak, a Debreceni Sportcentrum igazgatójának is, mert titokban kiutaztatta Londonba Risztov édesanyját, akivel a lánya egy nappal a 10 kilométeres olimpiai döntő előtt találkozott. A sportoló szerint ez is hatalmas lendületet adott neki a csütörtöki versenyhez.

Forrás: Europress/Getty Images/Clive Rose
Kattintson a képre a galériáért!

Risztov azt mondta, "fejben végig ott volt", uralni tudta a testét, és úgy érezte, ha a végén megszorongatják, még lesz mozgósítható energiája.

"Életem legszebb ajándékát kaptam ma. Tudtam, hogy Debrecenből látogatók érkeznek hozzám. Vártam is őket a megbeszélt helyen. Vártam a kapuban, várakoztam, amikor is megállt egy pillanatra a szívverésem is, ugyanis az olimpiai falu kapujában ÉDESANYUKÁMAT pillantottam meg. Életem legnagyobb meglepetése volt ez" - írta a Facebook-oldalán Risztov.

Az olimpiai bajnok már pénteken visszautazik Magyarországra, mint mondta, őt odahaza húslevessel és rántott hússal várják, ő ott akar ünnepelni.