Lehet, hogy megérdemlem - Cseh Lászlónak rémálom a londoni olimpia

Cseh László, úszó elődöntők az olimpián, london 2012
Vágólapra másolva!
Biczó Bence és Cseh László sem jutott be a 200 méteres pillangóúszás döntőjébe hétfőn a londoni olimpián. Biczó egy hellyel csúszott le a fináléről, Cseh viszont csak a 12. helyen zárt. A szám Európa-bajnoka közvetlenül a futam után összetörve nyilatkozott az [origo]-nak, úgy érzi, ez volt élete legrosszabb versenye.
Vágólapra másolva!

"Ez egy nagy szar volt, borzalmasan úsztam, a végére a karom nem működött, már nem tudtam olyan gyorsan tempózni, ahogy akartam. Ez életem legrosszabb versenye. Lehet, hogy megérdemlem, ennyi" - mondta Cseh László, miután második számában sem jutott döntőbe.

Az olimpia első napján fő számában, a 400 vegyesen végzett a kilencedik helyen, akkor azt hitte, hogy az előfutamában elég a mellette úszó Michael Phelpsre tapadnia, de eltaktikázta magát, amiről Kiss László szövetségi kapitánynak a Tévedések vígjátéka című Shakespeare-mű jutott az eszébe. Bár a 200 pillangón nem számított aranyesélyesnek, Pekingben még ezüstérmet nyert ebben számban, májusban pedig Európa-bajnok lett Debrecenben.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Most mindkét magyar a második elődöntőben szerepelt, a futamban Cseh a hetedik, összesítésben pedig 12. lett, 1.55.88-as ideje majdnem egy másodperccel gyengébb a debreceni idejénél (1.54.95).

Biczó Bence 1:55.36-tal az ötödik lett az elődöntős futamában, összesítésben pedig kilencedik, így egyetlen hellyel maradt le a döntőről. "Nagyon jól jött ki, hogy Lacival egymás mellett úsztunk, tudtunk menni egy jó iramot" - mondta az [origo]-nak. "Százig teljesen jónak éreztem a tempót, az utolsó húsz méter volt kritikus: a benyúlás teljesen rosszul jött ki, azt tudom okolni. Az, hogy három európai is előttem végzett reális, mert például a szerb Stjepanovic, aki nyolcadik helyen lett döntős, egy iszonyú nagy egyéni csúccsal kezdett délelőtt, csak azért, hogy középdöntőbe juthasson."

Forrás: MTI/Kovács Anikó