Csehnek elege van a kilencedik helyből

Vágólapra másolva!
Cseh László és Biczó Bence bejutott az esti elődöntőbe 200 méter pillangón a londoni olimpián. Cseh László egy kicsit jobb időre számított, a dinamikát hiányolta az úszásából, a 400 vegyes kudarca pedig még mindig nagyon fáj neki. Biczó úgy érzi, elszúrta az úszást, és este ennél sokkal jobb teljesítményt kell nyújtania.
Vágólapra másolva!

Mindkét magyar a negyedik futamba kapott besorolást: a 400 vegyesen nagy meglepetésre a fináléról lemaradt Cseh a második százon óriási tempót diktálva jött fel a második helyre, míg Biczó jól kezdett, majd kissé visszaesett, de az utolsó 50-en nagy hajrával végül harmadik lett a japán Macuda Takesi és Cseh mögött.

Az utolsó nyolcfős előfutam előtt Cseh 1:55.86 perccel hatodik, Biczó pedig 1:56.51 perccel nyolcadik helyen állt, azaz már nem volt félnivalójuk. Végül Cseh a kilencedik, Biczó pedig a 13. idővel jutott tovább.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Nem volt rossz ez a reggeli úszás, de időben kicsit jobbra számítottam" - mondta Cseh László helyszíni tudósítónknak az úszása után. "Megint csak egy kicsivel maradtam el a futamgyőzelemről, megint kilencedik vagyok, ezen javítanom kell este" - utalt arra, hogy szombaton 400 méter vegyesen nem jutott tovább az elődöntőből. "Nem fáradtam el annyira, egy kis dinamika hiányzott az úszásomból, de remélem, ez majd meglesz estére" - mondta, majd hozzátette, hogy ha még egy 200 méterre odaállították volna, azt is le tudta volna nyomni.

A 400 vegyes kudarcát a hétfőn délelőtt látottak alapján sikerült feldolgozni, de nem szeretett volna beszélni róla, kérdésünkre csak annyit mondott: "Nagyon fáj, maradjunk is ennyiben".

"Örülök, hogy benn vagyok a 16-ban, mert elszúrtam ezt a mai úszást" - mondta az ifjúsági olimpiai bajnok Biczó. "Úgy éreztem, hogy ez nincs meg, és amikor megláttam az időmet, úgy szálltam ki a vízből, hogy nem vagyok középdöntős. Szerencsére végül összejött, de este jóval több kell."