Az utolsó százon nagy bajban voltam - Phelps már tényleg nem akar 400 vegyest úszni

Vágólapra másolva!
2000 óta az első olyan olimpiai döntőt teljesítette szombaton Michael Phelps, amelyben nem szerzett érmet. Az amerikaiak 14-szeres olimpiai bajnoka a 400 méteres vegyes úszásban csupán negyedik lett.
Vágólapra másolva!

"Nem érzem úgy, hogy ez egy jó teljesítmény lett volna, sajnos csak 200 méterig tudtam élvezni a versenyt. Semmi sem sikerült. Próbáltam gyorsulni, de nem ment. És az utolsó százon már nagyon nagy bajban voltam. A riválisaim jobban felkészültek, így jobban is teljesítettek, nekem már a döntőbe jutással is szerencsém volt" - nyilatkozta a verseny után Phelps.

Azt mondta, a délelőtti előfutamot követően nagyon meglepődött, hogy épp csak becsúszott a fináléba, de azt gondolta, ez lesz az igazi kihívás.

"2008 után kijelentettem, nem indulok soha ezen a távon. Fáradt voltam, de miután az amerikai válogatón, július elején jól ment, megbeszéltem edzőmmel, Bob Bowmannel, hogy belevágok. Néztem korábbi versenyeket videón, és visszatért bennem a vágy. De most már biztos, ez volt az utolsó 400 vegyesem" - tette hozzá.