Phelps legyőzte a világcsúcstartót 200 vegyesen

Vágólapra másolva!
A 200 m férfi vegyesen aratott győzelemmel, s a világ idei legjobb időeredményét elérve ünnepelte szombaton 27. születésnapját Michael Phelps, az egyetemes úszósport egyik legnagyobb alakja.
Vágólapra másolva!

Az amerikaiak 14-szeres olimpiai bajnoka az Egyesült Államok úszóinak omahai ötkarikás válogatóversenyén ért célba 1:54.84 perc alatt, legfőbb riválisát, a világrekorder (1:54.00) Ryan Lochtét utasítva maga mögé, aki 9 századdal volt lassúbb nála.

Megjegyzendő: a szám európai klasszis képviselője, Cseh László a májusi, debreceni kontinensbajnokságon 1:56.66 perccel nyert aranyérmet, s ez az idő jelenleg az ötödik pozíciót jelenti számára a világranglistán úgy, hogy csak Phelps és Lochte úszott nála - két-két alkalommal is - jobbat.

Lochténak amúgy a vereségére gyors gyógyírként szolgálhatott, hogy 200 m háton - igaz, itt Phelps nem indult - 1:54.54 perces, a világranglistán harmadik helyet érő teljesítménnyel győzött.

A két amerikai kiválóság korábban már 400 m vegyesen és 200 m gyorson is összecsapott egymással Omahában, az előbbi számban Lochte, az utóbbiban pedig Phelps diadalmaskodott.