Az edzőtáborban halt meg Gyurta világbajnok riválisa

Vágólapra másolva!
Huszonhat éves korában, szívrohamban meghalt Alexander Dale Oen, a norvég úszósport kiemelkedő alakja, aki Gyurta Dániel egyik legnagyobb vetélytársa is volt az utóbbi évek világversenyein.
Vágólapra másolva!

A 100 m mellen tavaly vb-aranyérmes, a 2008-as pekingi olimpián második, 200-on kétszeres Eb-ezüstérmes Oen tragédiájáról Gyárfás Tamás, a hazai szövetség elnöke, az Európai Úszó Liga (LEN) alelnöke - mint a LEN kommunikációs vezetője - tájékoztatta az MTI-t kedden.

"Az olimpiai esélyesnek számító norvég fiú az Egyesült Államokban, arizonai edzőtáborozás közben hunyt el, tréning után, a zuhany alatt találtak rá holtan" - mondta Gyárfás.

A Norvég Olimpiai Bizottság közlése szerint Oen halálát hirtelen szívmegállás okozta. Ő volt az északi ország egyik legnagyobb éremesélyese a július 27-én rajtoló londoni olimpián. "Hirtelen, minden előjel nélkül hunyt el, helyi idő szerint hétfőn este, a flagstaffi edzőtáborban" - írta közös közleményében az olimpiai bizottság és a Norvég Úszó Szövetség.

Forrás: AFP/Francois Xavier Marit

Ola Ronsen, a csapat orvosa szinte azonnal a helyszínen volt, és a mentő is gyorsan megérkezett, de Oen életét már nem tudták megmenteni. "Őszinte részvétem a családjának, együtt érzek velük. - mondta Per Rune Eknes, a helyi úszó szövetség elnöke. - Ez Norvégia úszósportjának legnehezebb napja."