Csak a szatyorízű hús nem jön be a legszebb magyar olimpikonnak

Böczögő Dorina, London 2012
Vágólapra másolva!
A bokszolóktól kapott szobatársat, jobb híján a gyorsétteremben eszik csirkés szendvicset, és már nagyon unja, ha megkérdezik, nem izgul-e a verseny előtt. A magyar küldöttség egyetlen női tornásza, Böczögő Dorina második olimpiáján négy jó gyakorlatra és egy második tetoválásra készül. 
Vágólapra másolva!

Képgaléria Böczögő Dorina edzéséről

Böczögő Dorina személyében a magyar tornasport női részlege mindössze egyetlen versenyzővel képviselteti magát Londonban, a békéscsabai tornász számára a vasárnapi selejtezővel kezdődik meg az év legfontosabb versenye. Böczögő már négy éve, Pekingben is ott volt az olimpián, akkor a tizenkettedik helyen végzett ugrásban, most nem akart konkrét helyezést mondani, azt tűzte ki célnak, hogy mind a négy gyakorlata jól sikerüljön.

Mivel a vasárnapi feladatra fejben és fizikálisan is rendben kell lennie, így a 20 éves tornász péntek este a pihenésre szavaz, és kihagyja a megnyitót. Ottjártunkor a háromszobás lakás is a nyugalom szigetét idézte, Böczögő egyedül pihent a szétszórt holmik alapján máskor élettel teli lakásban. A csinos szőkeség a másik két tornásszal, az aranyeséses Berki Krisztiánnal, valamint Hidvégi Viddel is összekerült, a szobáját pedig a teniszező Babos Tímeával osztja meg.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
A képekre kattintva galéria nyílik

Babost valamilyen megfontolásból a csak férfiakból álló bokszküldöttséggel akarták egy helyre tenni, végül Böczögő mellé került, akivel eddig nem sokat látták egymást. A főpróbának számító pódiumedzést csütörtök reggel letudó tornásznő piros-fehér-zöldre festett körmökkel hangol a versenyre, és csak azért irigykedik Hidvégire, mert neki van erkélye, de az üres lakást és a Londonban hőségnek számító 27 fokot kihaszálva csütörtökön elfoglalta az erkélyt napozás céljából.

Böczögő az olimpiai falut és környékét már jól ismeri, és mivel augusztus 9-ig marad, lesz még alkalma bőven felfedezni a látnivalókat a falun kívül. Bár vannak olyan sportolók, akik a versenyük után nem fogják vissza magukat, ha buliról van szó, Böczögő azt mondja, négy éve, 16 évesen még óvodásnak számított, és most sem tervezgeti előre, mivel is üsse el az időt, miután végzett, de azt sajnálja, hogy nincs kinn több magyar tornásznő Londonban.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Az biztos, hogy az olimpiai faluban elfogyasztott ételekről nem fog lelkesen mesélni otthon, mert bár a választék elég nagy a helyi étkezdében, ő mégis inkább az olimpiát támogató gyorsétteremben kapható csirkés szendvicsre szavaz. "Igazából mindegy, hogy a falu ebédlőjében a szatyorízű húst eszem, vagy ezt, ennek legalább ízletes a bundája. Pedig otthon mindent megeszek, de külföldön finnyás vagyok" - magyarázta a sportnapilap szavazásán a legszebb magyar sportolónőnek választott tornász.

Böczögő azok közé tartozik, akik nem izgulják szét magukat egy-egy verseny előtt, ha a szeren van, akkor nem az jár a fejében, hogy többmillió ember láthatja őt, csak arra figyel, hogy a gyakorlata jól sikerüljön. "Az otthoniakkal az interneten tartom a kapcsolatot, sokat lógok a legnagyobb közösségi oldalon, és bár örülök az érdeklődésnek, már nagyon unom, mikor századszor is azt kérdezik, izgulok-e" - mondja, de a mondat végén eleresztett mosoly azért jelzi, nem haragszik, megérti, hogy az emberek kíváncsiak arra, hogy viseli a terhet.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Hogy az előző olimpiára ne csak a 12. hely miatt emlékezzen, arról a jobb csuklóján virító tetoválás gondoskodik, amely nem sokáig fog egymagában árválkodni, mert Böczögő a tervei szerint még Londonban varratna magára egy újabb maradandó emléket. Bár azt nem sikerült megtudnunk, hogy milyen ábrával gazdagodva fog hazatérni a legjobb eredményre ugrásban képes tornásznő, azt megígérte, elárulja mjad, milyen sms-eket kapott a versenye után. Reméljük, hogy gratulációk, és nem vigasztaló üzenetek érkeznek majd a telefonjára.