Szávaynak lelkileg kell felkészülnie

Vágólapra másolva!
A hazai pályán szereplő Elena Baltacha ellen kezdi meg olimpiai szereplését Szávay Ágnes, aki úgy véli, szabadkártyás ellenfelével jó sorsolást kapott egyesben.
Vágólapra másolva!

"Baltacha ellen inkább lelkileg kell felkészülnöm, mert ő olyan típus, aki örömtáncot jár, ha az ember kettős hibát üt, ráadásul ezúttal a közönség is ott lesz mellette" - írta ellenfeléről Szávay saját Facebook-oldalán.

"Egyébként jó a sorsolásom, hiszen szabadkártyás ellenfelet kaptam, miközben azért vannak nagy nevek is a mezőnyben. Ráadásul Baltachát két éve Szöulban már legyőztem egyszer" - nyilatkozta, visszaemlékezve a 2010-es 6:3, 7:5-ös győzelmére

Szávay elárulta, sokat tud edzeni, nagyon jó az idő, bár fél attól, hogy igaza lesz a helyi meteorológiának, és vasárnapra jön a lehűlés.

"Éppen ezért szeretnék beférni a szombati programba, de egyelőre nem tudom, mikor készül el a beosztás" - írta.

A csütörtöki sorsoláson az is eldőlt, hogy Babos Tímeával az oldalán az idei wimbledoni tornán döntős, ott az amerikai Williams nővérektől vereséget szenvedő Lucie Hradecka, Andrea Hlavackova cseh duóval találkoznak a nyitófordulóban.

"A világ egyik legjobb párosa lesz az ellenfelünk, ráadásul Timi csak szerda este érkezett meg, úgyhogy még nem tudtunk együtt edzeni. Nagyon nehéz dolgunk lesz, de mindent megpróbálunk" - jegyezte meg.