Az olimpia második napjának eseményei

Ungvári Miklós (kékben) az elődöntőbe jutásért küzd a lengyel Pawel Zagrodnik ellen a 2012-es londoni nyári olimpia cselgáncstornáján
Vágólapra másolva!
A magyar küldöttség első aranyát a kardozó Szilágyi Áron szerezte, aki nagyon magabiztosan menetelve, a döntőben is iskolázva győzte le olasz ellenfelét. Ungvári Miklós két könnyed győzelem után nagyon beindult, ellentmondást nem tűrően verekedte be magát az olimpiai döntőbe, ahol hiába küzdött derekasan, egy jukóval alulmaradt a grúz Savdatuasvilivel szemben. A vízilabdások a szerbek elleni négygólos vereséggel rajtoltak, úszásban Gyurta Dániel országos csúccsal a negyedik lett 100 mellen.
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődnek a második nap magyar érdekeltségű versenyszámai. A 66 kilogrammos cselgáncsozók között induló Ungvári Miklós 10.37-kor kezd az afgán Adzsmal Faizzadával. Ungvári akár a dobogóra is odaérhet, de nehéz dolga lesz, már a 64 között küzdenie kell.

Az ötödikként kiemelt kardozó, Szilágyi Áron 12:30-kor kezdi meg szereplését. A férfivízilabda-válogatott 16.30-kor meccsel a szerbekkel, a kézilabdások 22.15-kor kezdenek a dánok ellen. A vasárnap magyar fellépőiről és a nap programjáról itt olvashat bővebben.