Kasza: Átestem a ló túloldalára

kasza róbert, öttusa
Vágólapra másolva!
Az utolsó szám előtt negyedik helyen álló Kasza Róbert kockáztatott a lövészet során, de a számítása nem jött be. A végül tizenkettedikként záró öttusázó elmondta, nem a csalódottság, hanem a hirtelen kiszakadó feszültség miatt sírt a verseny után.
Vágólapra másolva!

"Nem a csalódás miatt sírtam, hanem azért, mert így jött ki belőlem a feszültség. Elég nehéz évem volt" - mondta Kasza Róbert, aki márciusban még térdműtéten esett át, de egész nap egyenletesen teljesített az öttusaversenyen.

Kasza a vívás során ugyanúgy 880 pontot ért el, mint Marosi Ádám, ezzel hatodik helyen állt, pedig 13 csörte után még második volt.

"Kicsit túlpörögtem a jó kezdés hatására, és utána feszült lettem, túl sokat akartam" - mondta utólag Kasza, aki az úszásban a hetedik lett, majd Marosihoz hasonlóan hibátlan lovaglást produkált.

"Nagyon trükkös volt a pálya, sok olyan ív volt benne, ahol könnyen hibázni lehetett. Mi szerencsés helyzetben vagyunk, mert hetente háromszor van lovasedzésünk".

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A KSI 26 éves versenyzője a kombinált számot a negyedik helyről kezdte meg, ám a futásból és lövészetből álló szám után végül tizenkettedikként zárt. "Nem vagyok elégedett a befejező számmal, egész évben jól ment a lövészet, és a bemelegítés során is egyre gyorsabban sikerült leadni az öt lövést, úgyhogy kockáztattam. Sajnos a 102 százalék most túl sok volt, átestem a ló túloldalára".