ORIGO24 órakomment.huvidea[freemail]

Marosi: Ma is meglátszott a magyar virtus

2012.08.11., 21:42|Utolsó módosítás:2012. 08. 11., 23:39|

A szervezéssel és a vívás első pár asszójával nem, az olimpiai bronzéremmel viszont elégedett Marosi Ádám. Az öttusázó nehezen állt talpra a rosszul sikerült Európa-bajnokság után, és rémálomnak nevezte az elmúlt egy hónapját. Az olimpiai eskütételen vagány beszédet előadó Marosi utólag megijedt, hogy túl nagy terhet rakott a magyar sportolók vállára, de az ott emlegetett magyar virtus a verseny során is előkerült.

Forrás: AFP/Jonathan Brady

KÉPGALÉRIA

JÁTSSZ ONLINE!

Marosinak az első szám, a vívás sikerült a leggyengébben, 20 győzelemmel és 15 vereséggel a hatodik helyen állt.

"Aki látta a vívást, az láthatta, hogy egy másodpercig nem adtam fel. A pszichológusommal azt beszéltük meg, ez csak egy öttusaverseny, de amikor beléptem a vívóterembe, rájöttem, ez más kávéház. Tíz asszó kellett, mire sikerült kezelni azt a fajta feszültséget, amit az olimpia jelent, onnantól lépésről lépésre jöttem fel" - mondta Marosi az első számról.

A Honvéd versenyzője az úszásban a nyolcadik lett, majd hibátlan lovaglást produkált, így került az ötödik helyre a kombinált zárószám előtt.

"Muszáj megemlítenem a lovaglásról, hogy ilyen közönség, mint a magyar, nincs még egy. Fantasztikus érzés volt, amikor hibátlanul teljesítettem a pályát, csak ahhoz hasonlítható, amikor a verseny végén harmadikként értem célba. Tiszta szívből kívánom mindenkinek, hogy élje ezt át legalább egyszer az életben. Nem volt ez egy könnyű lovaglás, még ha annak is tűnhetett, egy megfáradt, megöregedett kancát kaptam, nagyon össze kellett szedni a lovat a melegítés alatt. Aztán a lovaglás után a lovat és a gazdáját is összepuszilgattam" - mondta Marosi aki a többiek közül csak a mexikói Sotót nézte meg, akinek szintén Trinidad jutott.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Nézze meg képgalériánkat!

Az utolsó szám előtt Marosi tudta, hogy a dobogóra jó esélye van, mert a kombinált számban erős riválisok messze voltak tőle, úgyhogy nem nézett hátra, csak előre. Marosi azt mondta, megvan a kedvenc városa, utalva arra, hogy a mostani olimpiai bronz előtt három évvel ezelőtt vb-aranyat is nyert Londonban. "Van azért még pár bástyám, az egyik például az a város, ahol négy év múlva az olimpiát rendezik" - jegyezte meg Marosi, aki pályafutása legfontosabb érmének nevezte az olimpiai bronzot, majd utóbb holtversenyt hirdetett a vb-arannyal.

A 28 éves sportoló a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az elmúlt egy hónapja rémálommal ért fel, és nehéz volt talpra állnia a rosszul sikerült Európa-bajnokság után, amelyen egyéniben a huszadik helyen végzett. "Az Eb után hallottam pár olyan dolgot, ami nem tetszett, például a fejemhez vágták, hogy én voltam a leggyengébb magyar. Ezért is nagyon értékes most ez a bronz, egyfajta elégtétel."

Az olimpia előtti eskütételen Marosi kapta a legnagyobb tapsot, óriási sikert aratott vagány beszédével, amelyben többek között azt mondta, sportolóink készen állnak az olimpiára, és Londonban is megmutatják majd, mi az a magyar virtus.

"Amit ott mondtam, azt őszintén mondtam, de utána át kellett gondolnom, mert úgy éreztem, nagy terhet raktam magunkra ezzel a beszéddel. De a magyar virtus ma is meglátszott, igyekeztem csak az adott pillanatnak élni, az aktuális feladatra koncentrálni."

Forrás: MTI/Kollányi Péter

Nézze meg képgalériánkat!

A szervezés terén viszont nem volt elégedett az öttusázó, azt mondta, csak a rohanásról szólt az egész nap, és váratlan volt számára, hogy az első szám, a vívás három órán át tartott. Az egyébként valóban fantasztikus látványt nyújtó Greenwich Parkot, ahol a lovaglást és a kombinált számot rendezték, viszont nagyon dicsérte, mint ahogy London, az olimpiai létesítmények, és a frissen szerzett bronzérem is nagyon tetszettek neki. "Ennél gyönyörűbb érem nincs, nagyon el van találva a dizájn. Hogy miért simogattam az érmet? Mert már hozzám tartozik, és akire, és amire ez igaz, azokkal így bánok."

Marosi biztos benne, hogy a riói olimpiával záruló tartó következő négy évet is bevállalja, mert imádja ezt a sportot, bár nem tartja kizártnak, hogy nemsokára túlesik egy-két műtéten, mert a bokánál található ugrócsontja és a válla is sérült, utóbbit az Eb-n ütötte meg, amikor leesett a lóról. Arra is határozott igen a válasza, hogy a karrierje után maradna-e a sportág mellett, mert szívesen foglalkozna fiatalokkal. "Az öttusa egy fertő, aki egyszer bekerül a sportágba, az nem tud szabadulni."

Címlapsztori»

Forrás: AFP/Tiziana Fabi Őrült zsenihez fordult a reménytelen kiscsapat Kisebb csodát tett a Pescarához öt év után visszatérő Zdenek Zeman: az első meccsén 5-0-ra kiütötték a Genoát. A cseh-olasz fociedző karrierje többször hanyatlásnak ...
    Forrás: AFP/Paul Crock Nem Bukarest, Budapest Több mint három év szünet után, Budapest újra a tenisz egyik fővárosa, egy hétre. A sportvilág legsikeresebb női versenysorozata a WTA, és a 2017-es 55 állomásból - a ...
    Fotó: Szabó Gábor - Origo Nagy pofonok egy kisvárosban A Felix Promotion évindító profi bokszgáláján nyolc meccsen hullottak a pofonok a pápai ringben. A publikum láthatott mindent, ami miatt érdemes volt jegyet venni: ...
    Forrás: AFP/Philippe Lopez A Valentin-napi BL-mészárlás Alig indult újra a Bajnokok Ligája, máris egy történelmi meccset láthattunk kedden este: a Barcát 4-0-ra lemosta a PSG. Néhány lap Valentin-napi mészárlást emlegetett, ...

Olimpia legfrissebb »

10:08A döntő küszöbén bukott el a Djokovic-verő teniszező
22:20Pistorius legyőzött egy lovat 200 méteren
10:28Féltucat szponzorcég vonult ki Armstrong mögül
18:05Hetekkel az olimpia után újabb magyar kaphat érmet
17:38Vuelta: Rodriguez káprázatos hajrával tartotta maga mögött Contadort
17:15Nem fér a bőrébe a Berki aranyát követelő Smith
16:03A kormány jóváhagyta az olimpiai jutalmakat
11:31Ellenfele elvetetné Berkitől az olimpiai aranyérmet
14:53Megszüntethetik a német olimpiai érmesek jutalmazását
13:5635 milliót kaphatnak az olimpiai bajnokok
13:22Akik elfutottak az olimpia elől
18:58Bevetik a londoni hősöket egy olimpiai rendezésért
12:07Egy darab aranyéremből is juthat mindenkinek
07:12Börtönbüntetést követel doppingolásért egy német súlylökő
21:14Római harci kocsin utazhatott Szombathely kalapácsvető hőse
19:00Risztov miatt vitáznak a magyar úszószövetségek
15:16Már nem Kemény a legeredményesebb pólókapitány
12:29Sűrűn lakják Magyarországot az olimpiai érmesek
09:06Így edzett 13 évesen Risztov Éva
08:39Nincs magyar pólós az All Star-csapatban
07:25Semenya félt, ezért nem lett olimpiai bajnok?
06:3330-35 milliót kaphatnak a magyar olimpiai bajnokok
20:04Hűtőszekrény is jár az észak-koreai aranyérmeseknek
17:42Hősként ünneplik állandó bronzérmesüket az afgánok
15:58Miért nem tépte Londonban is a balsors a magyart?
13:16Újra versenyezni akar az olimpián megsérült gátfutó
12:45Neymar elégedett az ezüstéremmel
12:02Megérkezett Rióba az olimpiai zászló
11:05Elege volt az FA-nek a brit futballválogatottból
09:41Cegléd és Vác lett az olimpia ezüstvárosa
hirdetés

Ajánlat

Hirdetés

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Christophe Simon A legszebb testek nyomában Vannak sportok, amelyek gyakorlása vonzó esztétikai következményekkel is jár.
Forrás: AFP/Christophe Simon Hogyan lett Phelps a legnagyobb Tizenegy volt, amikor az edzője vázolta, milyen ütemben lesz belőle három olimpia sztárja.
Forrás: AFP/Romeo Gacad Szex és bulizás az olimpiai faluban Meglepő nyíltsággal vallottak sportolók az olimpiai faluban átélt vad kalandokról.
hirdetés