Pearce máris temeti a brit fociválogatottat

Vágólapra másolva!
Még be sem fejeződtek az olimpiai focitorna csoportküzdelmei, a briteket irányító Stuart Pearce máris arról beszél, nem valószínú, hogy az Egyesült Királyság négy tagországa a következő játékokon is közös csapatot indít.
Vágólapra másolva!

"Nem hiszem, hogy ez ismét megtörténhet" - közölte Pearce, akivel egyetértett Craig Bellamy, az együttes egyik kulcsjátékosa, a walesi válogatott volt kapitánya, aki eddig egy gólt szerzett az olimpiai tornán.

Anglia, Észak-Írország, Skócia és Wales rendre önálló válogatottal szerepelt, most közös nemzeti tizeneggyel vesz részt mind a férfi, mind a női tornán. A britek utoljára az 1960-as olimpián szerepeltek közös csapattal, és Londonban is csak azért indultak, mert a házigazda jogán nem kellett selejtezőket vívniuk.

A közös csapat ötletét különösen az északírek, a skótok és a walesiek ellenzik, mert úgy érzik, hogy ez veszélyezteti a világ futballjában elfoglalt helyüket.

A brit válogatott szerdán sorsdöntő mérkőzést játszik Cardiffban Uruguay legjobbjaival. A hazaiaknak már egy döntetlen is elég a továbbjutáshoz, míg a dél-amerikaiaknak győzniük kell, hogy bejussanak a negyeddöntőbe.