Nem akart utazni, megtiltotta a győzelmet a japán edző

Vágólapra másolva!
Azok után, hogy nyolc tollaslabdázót kizártak, mert direkt vesztésre játszottak, újabb ügy pattant ki az olimpián. A japán nőifutball-válogatott szövetségi kapitánya, Szaszaki Norio ugyanis bevallotta, nem engedte nyerni játékosait, hogy a negyeddöntőre ne kelljen más városba áttenni a csapat székhelyét.
Vágólapra másolva!

A Nemzetközi Tollaslabda Szövetség szerdán bejelentette, hogy kizárt négy női párost. A két koreai, egy kínai és egy indonéziai duó kedd este az utolsó csoportmeccsen láthatóan vesztésre játszott, hogy a kiesési szakaszban elkerülje a nehezebb ellenfelet.

Ha nem is hasonló vétket követett el Szaszaki Norio, de ő is bevallotta, szándékosan nem engedte győzelemre játszani Japán nőifutball-válogatottját. A szövetségi kapitány ugyanis kiszámolta, a Szaúd-Arábia elleni utolsó csoportmérkőzésen egy döntetlennel Cardiffban maradhat az együttes, és Brazíliával játszhat a negyeddöntőben.

Győzelem esetén viszont Skóciába kellett volna utazni, amihez Szaszakinak nem volt kedve.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága szerint ez nem elég egy eljárás lebonyolításához, hiszen se a korrupció, se a mérkőzés eredményének jogellenes befolyásolása nem valósult meg.